Школи, садочки та батьківщина Бандери. Іноземні студенти відвідали 85-ий округ

У рамках  проекту, який саме триває в Україні, на Прикарпаття для обміну досвідом приїхали студенти-іноземці. Це представники української діаспори, які представляють різноманітні громадські організації....

У рамках  проекту, який саме триває в Україні, на Прикарпаття для обміну досвідом приїхали студенти-іноземці. Це представники української діаспори, які представляють різноманітні громадські організації. Вони мали зустріч із народним депутатом України Віктором Шевченком. А після відправились на екскурсію виборчим округом  нардепа.

«До нас приїхали студенти із Росії, Словаччини, Румунії та України. Ми вирішили показати, що саме робить народний депутат на окрузі, як живуть люди не тільки у Івано-Франківську, але й у віддалених селах. Щоб вони побачили наші школи, садочки, ФАПи, амбулаторії, дороги», – розповідає помічник-консультант народного депутата України Віктора Шевченка, укропівець Сергій Гаєвський.

Спочатку гості побували у селі Боднарів. Тут активними темпами йде будівництво школи. Підрядники саме завершують спорудження третього поверху. До зими будівлю планують накрити.

 

«Це найбільший об’єкт, який коли-небудь зводили в нашому селі. Чесно кажучи, мало хто вірив у те, що фундамент-довгобуд колись перетвориться на школу. Завдяки Вікторові Шевченку, який посприяв у виділення із держбюджету 3 з половиною мільйонів гривень, не тільки діти із Боднарева, але й і з сусідніх сіл матимуть нову, комфортну школу», – розповів сільський голова Боднарева Володимир Дрогомирецький.

Завітали гості і у історико-меморіальний комплекс Степана Бандери. Під час екскурсії студентам розповіли про життя, сім’ю та діяльність Провідника ОУН-УПА.

«Я етнічний українець. Тому часто буваю у вас. Але на такій екскурсії – вперше. Звісно, найбільше мене вразила батьківщина Степана Бандери. Тут неймовірно, відчувається така потужна енергетика»,- каже представник ГО «Словацький корпус українського студентства» Ярослав Кулина.

Вже наступного дня на іноземних студентів чекала екскурсія у туристичний комплекс «Буковель».

На правах реклами.

Категорії
Новини
Новини
Loading...