У обласному військкоматі відбувся брифінг з військовими комісарами та поліціянтами

Розглянули два питання: щодо осіннього призову на військову службу та про службу за контрактом.  Головна проблема – низька явка. Люди їдуть закордон, щоб уникнути призову....

Розглянули два питання: щодо осіннього призову на військову службу та про службу за контрактом. 

Головна проблема – низька явка. Люди їдуть закордон, щоб уникнути призову.

Відповідно до розпорядження Кабміну на вересень 2017 року для Прикарпаття визначена чисельність молодиків, що підлягають відправці у війська – 355 чоловік. Однак, на даний час відправили лише 262 військовослужбовця. У військові формування необхідна ще майже сотня призовників. 

Крім того, згідно розпорядження Генерального штабу Збройних Сил, існує пропозиція підсити охорону арсеналів, баз і складів, де збрегігаються вибухонобезпечні засоби. Для цього, потрібні ще 60 додаткових людей. 

Зараз на військовому обліку знаходяться 9 715 призовників, що передані в розшук, бо більше 2-ох призовів підряд не з’являлись у комісаріати. На сьогоднішній день, більше 67% призовників не з’явились на засідання призовних комісій згідно графіку. А за осіннього призову неявка вже більш ніж на 2000 осіб перевищує весняні показники.

Під час осіннього призову на відправку до армії не з’явились 34 новобранці з Прикарпаття. Щодо них розпочато кримінальні провадження. 

На брифінгу йшлось й про те, що держава старається підвищувати мотивацію підписувати контракт на службу. Запроваджується преміювання, підвищується зарплатня та оклад. Рядові, що служать на передовій отримують  біля 18 000 грн на місяць, а старші за званням – від 20 000 грн. На Прикарпатті зараз налічується 762 контрактника.

Категорії
Новини
Новини
Loading...