Інтернет-шахраї “заробили” на двох прикарпатцях три тисячі гривень

Двоє прикарпатців стали жертвами зловмисників, які розмістили оголошення на сайтах в Інтернеті про продаж різного роду товарів. В першому випадку до Івано-Франківського відділу поліції надійшла заява...

Двоє прикарпатців стали жертвами зловмисників, які розмістили оголошення на сайтах в Інтернеті про продаж різного роду товарів.

В першому випадку до Івано-Франківського відділу поліції надійшла заява від 33-річного місцевого жителя. За словами чоловіка, невідома особа заволоділа його двома тисячами гривень.

У ході слідчих дій було встановлено, що потерпілий вирішив придбати собі деталі до транспортного засобу. У свою чергу, чоловік через інтернет-мережу знайшов розміщене оголошення про продаж вищевказаного. Зв’язавшись із псевдо-продавцем, заявник переказав вказану суму, як передоплату за товар. Після цього зв’язок із продавцем обірвався.

Аналогічний випадок трапився з 19-річним франківцем. Хлопець  через сайт оголошень “ОЛХ” знайшов цифровий фотоапарат і як передоплату на банківський картковий рахунок перерахував кошти в сумі однієї тисячі гривень.

Правоохоронці встановлюють осіб причетних до вказаних злочинів. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці вкотре попереджають: щоб не стати жертвами аферистів, не здійснюйте жодні передоплати за товар, який пропонують незнайомі особи. Особливо, коли йдеться про значні суми.

Читайте також: Франківець втратив більше 100 тисяч гривень, замовивши товар в інтернеті

Категорії
Новини
Новини
Loading...