В області обіцяють підняти рівень надання медичних послуг для учасників АТО

На нараді в ОДА з керівниками закладів охорони здоров’я обговорили питання надання медичної допомоги учасникам Антитерористичної операції. Участь у заході взяли голови райдержадміністрацій, керівники...

На нараді в ОДА з керівниками закладів охорони здоров’я обговорили питання надання медичної допомоги учасникам Антитерористичної операції. Участь у заході взяли голови райдержадміністрацій, керівники профільних підрозділів ОДА та учасники АТО.

Головний спеціаліст з педіатрії департаменту  охорони здоров’я ОДА Лідія Сенюта доповіла про те, що наразі для учасників АТО розроблено медогляд, створено перелік закладів, в яких їм надається допомога, а також функціонує список за напрямками лікування у санаторно-курортних закладах.

«Маємо перелік закладів охорони здоров’я, які надають первинну, спеціалізовану та второнну медичні допомоги»

Як зазначила медик, серед мобілізованих найбільшою проблемою, яка потребує лікування, є органи травлення. Друге місце посідають серцево-судинні захворювання, а на третьому ж місці хвороби нервової системи.

Додатково: за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я області за весь період АТО звернулося 4372 військовослужбовці та 6642 демобілізовані учасники АТО , з яких госпіталізовано 1048 та 1604 осіб відповідно. Прооперовано ж 130 і 85 осіб.

Щодо психологічної та психіатричної допомоги за весь період звернулося 86 військовослужбовців та 11 демобілізованих бійців, – пише прес-служба ОДА.

Читайте також: У Снятині урочисто відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Категорії
Новини
Новини
Loading...