Під завалами на Шевченка виявлено тіло людини

Одна людина загинула та кілька госпіталізовао з важкими травмами внаслідок обвалу стіни Христинської школи. Вчора о 19.58 в ОКЦ У ДСНС в Івано-Франківській області...

Одна людина загинула та кілька госпіталізовао з важкими травмами внаслідок обвалу стіни Христинської школи.

Вчора о 19.58 в ОКЦ У ДСНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення від диспетчера станції НШМД м. Івано-Франківськ про обвал стіни Християнської школи та можливе наявність потерпілих в м. Івано-Франківськ вул. Шевченка. До місця виклику було направлено підрозділи пожежно-рятувальної служби Івано-Франківського гарнізону У ДСНС в області та чергову зміну ОКЦ.

По прибуттю до місця виклику о 20.06 “надзвичайниками” було встановлено, що під час проведення будівельних робіт (заливка бетонного розчину) відбулось руйнування бетонного перекриття другого поверху новобудови та під обвалом знаходяться робочі (кількість невідома). Будівля двохповерхова, цегляна (перекриття залізобетонне монолітне) розміром в плані 18х24м., обрушення відбулось на площі 216 м.кв. Замовник будівництва Івано-Франківське архіепархіальне управління УГКЦ, будувався адмінбудинок з даховою котельнею та спортивним залом. Будівельна організація ТзОВ «МОНОКАРБУД» м. Івано-Франківськ.

Провівши розвідку та за попередньою інформацією інженера будівельної організації встановлено, що під завалами перебувають 5 чоловік, стан невідомий. О 20.11 особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів, за допомогою механізованого та гідравлічного інструменту і обладнання, розпочато роботи щодо звільнення потерпілих з під завалів. Оголошено сигнал «Збір-аварія» для ЧСПТ, ДПРЧ-1, частково АРЗ СП У ДСНС в області, сформовано резервні караули та розгорнуто стаціонарний пункт обігріву. В період часу з 20.26 до 21.57 працівниками оперативно-рятувальної служби виявлено та врятовано з під завалів 4 – х потерпілих в задовільному стані, було надано першу долікарську допомогу та передано працівникам НШМД. В подальшому каретами НШМД потерпілих в середньому та важкому стані доставлено в лікувальні заклади м. Івано-Франківськ з подальшою госпіталізацією.

Під час розбирання завалів будівельних конструкцій виявлено тіло 1 особи, без ознак життя.

На місці події працював штаб з ліквідації некласифікованої події, МОГ У ДСНС в області. На місці події було залучено 17 од. техніки, 75 чоловік, з них: ДСНС – 8 од. техніки (4 АЦ, 2 АРА М, 1 АД-30, АШ), 41 чоловік, НП – 3 одиниці техніки, 6 чоловік, НШМД – 5 од. техніки, 15 чоловік, Теплокомуненерго – 2 од. техніки (автокрани), 3 чоловіки. До місця виїжджали: Муніципальна варта, Мальтійська служба допомоги, працівники прокуратури, державного архітектурно будівельного контролю.

Причини та обставини встановлюються, на місці працює слідчо-оперативна група та працівники прокуратури. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...