Перший заступник керівника місцевих СБУшників фігурує у справі про вимагання неправомірної вигоди

До Єдиного реєстру досудових розслідувань військовою прокуратурою Західного регіону України внесено відомості про скоєння кримінального правопорушення передбачено ч.2 ст.189 КК України за фактом вимагання...

До Єдиного реєстру досудових розслідувань військовою прокуратурою Західного регіону України внесено відомості про скоєння кримінального правопорушення передбачено ч.2 ст.189 КК України за фактом вимагання першим заступником начальника Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області Сергієм Цідилом.

Розслідування розпочато за скаргою місцевого підприємця Мельника Івана Михайловича, який заявив, що Цідило вимагав хабара та в разі незгоди погрожував обмежити його права та законні інтереси, використовуючи своє службове становище, – інформує інтернет-видання “МІСТО”.

Іван Мельник ситуацію прокоментував так:

“Перевертні в погонах мають відповідати за вчинені злочини. Дії Цідила та його підлеглих суттєво перешкоджали діяльності нашої компанії. Створювались умови, в яких успішна компанія, платник мільйонних податків в бюджет міста, мала або сплатити великий хабар, або мати суттєві труднощі у веденні бізнесу. Вершина цинізму і жаги до збагачення, коли спецслужба і кримінал – єдине ціле. Який бізнес-клімат створюють в нашій країні такі посадовці? Як нормальний інвестор може прийти в країну у котрій рекет прикривається державною службою безпеки? Ми не залишимо такі діяння безнаказаними, адже хочемо, щоб в нашій країні діяли закони. Останні події в Івано-Франківську свідчать, що керівництво СБУ дослухалось до звернень нашої компанії та структур, що стоять на захисті українського бізнесу”.

Нагадаємо, свого часу на захист компанії, засновником якої є Іван Мельник, висловився бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, який є громадянином Литви. Також він зазначав і про загальну ситуацію з тиском на бізнес в Україні та погіршенням цього становища:

Із негативного варто відзначити значне зростання кількості скарг на СБУ – кількість скарг зросла на 60% у другому кварталі поточного року. Також на 38% зросла кількість скарг на Міністерство юстиції, 25% на контролюючі органи та на 23%на Національну поліцію”, – сказав бізнес-омбудсмен.

В рамках розслідування тривають слідчі дії.

Категорії
Новини
Новини
Loading...