В Івано-Франківську молилися за полеглих бійців ЗСУ. ФОТО

6 грудня у Меморіальному сквері відбулось віче-реквієм пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, що віддали своє життя за Україну. Панахида приурочена Дню Збройних Сил, який...

6 грудня у Меморіальному сквері відбулось віче-реквієм пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, що віддали своє життя за Україну.

Панахида приурочена Дню Збройних Сил, який сьогодні відзначає вся країна. 

На дійство зібралось близько сотні осіб: військослужбовці, духовенство та місцева інтелігенція. Сира погода та холод не завадили франківцям вшанувати справжніх українських героїв. Молебень розпочали зі слів про те, що без ЗСУ не буде й Української Держави. А у важкі часи війни на Сході – святкування набуває ще більшого значення.

“Героїв треба шанувати й пам’ятати. Вони віддали своє життя за Україну – це їхнє свято. Збройні сили нарешті встали з колін та показали, що можуть щось зробити, хоч і такою важкою працею”, – заявив старший лейтенант Збройних Сил.  

Військовий також додає, що йому приємно віддчувати вдячність співвітчизників. 

“Хочу висловити підтримку сім’ям усіх постраждалих. Ми молимося за наших хлопців” – каже учасник бойових дій Михайло Чортко, що й сам зазнав поранення у 2014-му році під час антитерористичної операції.  

До слова, в цьогорічному осінньому призові до лав ЗСУ вступило більше 10 000 прикарпатських юнаків. Немало франківських хлопців і дівчат зараз боронять східні кордони.

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначається День ЗСУ

Категорії
Новини
Новини
Loading...