Прикарпатські поліцейські прийняли хабар від п’яного водія, а пасажира зробили винним

Сьогодні, 7 грудня, в Івано-Франківському апеляційному суді розглядається справа про адмінправопорушення – керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Справу продовжує слухати суддя Олександр Васильєв. Відомо,...

Сьогодні, 7 грудня, в Івано-Франківському апеляційному суді розглядається справа про адмінправопорушення – керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Справу продовжує слухати суддя Олександр Васильєв.

Відомо, що на Косівщині поліцейські зупинили водія. Він керував автомобілем будучи напідпитку. Проте вирішив розійтися з правоохоронцями без протоколу – дав хабар. За деякий час друг водій, який сидів з боку і теж був напідпитку, дізнався, що протоколи таки склали, але на нього. Ба більше, за це прийдеться відповідати у суді. Сума штрафу всім добре відома: 10 тисяч гривень і позбавлення права керування на рік. Правопорушник Ігор Рипник подав апеляційну скаргу і тепер у суді переконує, що він пасажир, а незаконні дії поліцейських вражали, пише видання “Місто“.

Так, судом першої інстанції, 27 вересня, Рипик визнаний винним згідно із вчиненим адмінправопорушенням. Сама ж подія сталася влітку, 28 серпня. Близько 00.05 години в селі Старі Кути Рипик порушив ПДР і був зупинений поліцейськими.

У суді підозрюваний з’явився без захисника. Не скористався послугами і державного адвоката. Мотивує це так:

“Тут правда за мною. Я сам буду себе захищати”, – каже Рипик.

Після цього Рипник розповів про день зупинення автівки інспекторами: “Так, я випив. За кермом був не я, а друг Володя. Останній почав з ними “заїдатися”, мовляв, чому зупинили авто. Вони вели себе хамсько. Я навіть не міг стриматися, пане суддя. Поліцейський представився, як Петро Петренко. Я далі конфліктував. Мені, щоб показати силу, застосували кайданки. Ми поїхали до відділку. Нічого нам не пояснили. Потім вирушили до лікарні. У кабінет закликали Володю. Я на коридорі стояв у кайданках. Потім вийшли за мною. Я запитував, чого я маю заходити. Та на вимогу інспекторів пройшов експертизу на стан сп’яніння. Тоді в мене виявили 2. 02 проміле, а в Володі – 1.06. Ми просилися, аби нас відпустили. Володя хотів домовитися. Мені було все одно, я ж був не за кермом. Нас відвезли на автостанцію. Володя сказав, що зранку має принести 3 тисячі. Ми на таксі поїхали додому. У мене просив кошти і я йому дав півтора тисячі. Зранку Володя забрав машину, каже, подзвонив поліцейському і домовилися про зустріч”.

Суддя запитав, коли Рипник дізнався, що його притягнули до відповідальності.

Підозрюваний каже, що після суду прийшли документи, що його визнали винним. Більше того, у протоколі суду першої інстанції вказано, що Рипник давав пояснення і визнав себе винним. Крім того, були використані паспортні дані і підпис. Що цікаво, підозрюваний ознайомився з копією після суду. Зараз суддя Васильєв намагається з’ясувати, як без Рипника його зробили винним.

У суді заслухали свідка – правоохоронця Косівського ВП ГУНП в Івано- Франківській області Василя Ковбаснюка. Проток на Рипника складав він. Поліцейський каже, що за кермом їхав Ігор Рипник.

Ковбаснюк додає, що ознаки сп’яніння були очевидними у Рипника. А от пасажиром був Володимир Намлинський , за словами косівського правоохоронця.

Що цікаво, у протоколі є пояснення Рипника і його підпис.

Ковбаснюк каже, що можна робити і почеркознавчу експертизу, мовляв, бо не бреше.

Відеореєстраторами правоохоронці Косівщини не забезпечені. Інколи, каже поліцейський, знімають на телефон. Суддя каже, що слід докази мати, коли вже є протокол.

Намлинського ж на експертизу взяли, як особу, яка у громадському місці, будучи напідпитку, хуліганив. У результаті Володимир Намлинський не відповідав за адмінправопорушення, хоч пройшов експертизу. Ковбаснюк каже, обійшовся усним попередженням.

Правоохоронець заперечив, що до нього телефонував Намлинський і передавав три тисячі.

Читайте також: На вулиці Симоненка поліція втрутилася в бійку таксиста та водія

Категорії
Новини
Новини
Loading...