Вогнеборці обійшли двори та проконсультували людей про пожежну безпеку осель

Із настанням зимового періоду зростає кількість пожеж в оселях громадян, оскільки люди починають більше користуватися електро- та газовими приладами і пічним опаленням. Щоб запобігти...

Із настанням зимового періоду зростає кількість пожеж в оселях громадян, оскільки люди починають більше користуватися електро- та газовими приладами і пічним опаленням. Щоб запобігти випадкам пожеж і загибелі на них, рятувальники Прикарпаття посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

Прикарпатські рятувальники за участю представників органів місцевого самоврядування, працівників соціальних та комунальних служб провели навчання населення правил пожежної безпеки у побуті в Старобогородчанській ОТГ Богородчанського району.

Під час заходів було здійснено подвірні обходи, зокрема відвідувалися оселі одиноких людей, інвалідів, неблагополучних родин, громадян похилого віку, багатодітних сімей. Бо, як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в них. Причини виникнення пожеж можуть бути різними, але в переважній їх більшості винуватцями лиха є самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Тому в ході навчань з ними проводили широку інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки. Людям розповідали, що зазвичай пожежі починаються з маленької іскри через несправність електрогосподарства, опалювальних приладів та печей. Також можливі інші причини – відсутність поблизу опалювальної печі передтопкового листа, несправність димоходів, використання саморобних електрообігрівальних пристроїв. Тому газове та електричне господарство має бути справним, за ним потрібно ретельно стежити і за найменшої несправності викликати фахівців для ремонту. 

Рятувальники не тільки вказували господарям осель на основні порушення правил пожежної безпеки, а й надавали людям кваліфіковані поради та рекомендації щодо дотримання ними правил безпеки життєдіяльності в побуті, належного утримання протипожежного стану помешкань, вручали їм пам’ятні листівки застережного характеру.

Читайте також: У Франківську “надзвичайники” допомогали медикам зайти до квартири літньої жінки

Категорії
Новини
Новини
Loading...