В “Укрспирті” повідомили на скільки подорожчає оковита у 2018-му

В Україні з 1 січня 2018 року може на гривню подорожчати до 80 % вітчизняної горілки.  Про це повідомив виконуючий обов’язки глави “Укрспирту” Юрій...

В Україні з 1 січня 2018 року може на гривню подорожчати до 80 % вітчизняної горілки. 

Про це повідомив виконуючий обов’язки глави “Укрспирту” Юрій Лучечко в інтерв’ю “112 Україна”.

Справа в тому, що на 91 коп. подорожчала собівартість виробництва горілки, тому алкоголь трьох найбільших вітчизняних компаній може подорожчати на гривню за пляшку 0,5 л.

З 1 січня “Укрспирт” скасовує знижки на купівлю спирту компаній ТОВ “УДК” – ТМ “Хортиця”, ТОВ “НВК” – ( ТМ “Козацька Рада”, “Перша Гільдія”) і ТОВ “ЛВН” ТМ Nemiroff.

Листи з повідомленнями про скасування знижок компаніям вже направили. При ціні 341 грн / дал 100% -го спирту (класу “Люкс”) для інших споживачів трійка найбільших з урахуванням знижки купувала його за ціною 285 грн / дал, розповів в.о. глави ДП “Укрспирт”, уточнивши, що на нинішньому рівні ціна на спирт встановлена ​​з грудня 2016 року.

“Ми маємо намір створити рівні умови учасникам горілчаного ринку, скасувавши з 1 січня 2018 року знижки на покупку спирту, які діяли до останнього часу виключно для трьох найбільших виробників. Якщо подивитися за їх питомою вагою в обсязі споживання спирту, то він два роки тому складала 50 %, а в 2017 році – вже 70% “, – сказав він.

Читайте також: На Прикарпатті перехожий обікрав автомобіліста, що погодився його підвезти

Категорії
Новини
Новини
Loading...