Микола Палійчук: нове виборче законодавство сприятиме розбудові справжніх потужних політсил

Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали звернення, подане очільником фракції УКРОПу, головою постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків Миколою Палійчуком, до Президента...

Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали звернення, подане очільником фракції УКРОПу, головою постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків Миколою Палійчуком, до Президента та Голови Верховної Ради щодо ухвалення у першому читанні нового Виборчого кодексу України.

Укропівець заявив, що нове виборче законодавство припинить купівлю місць у парламенті та допоможе очистити виборчу систему. “Така система дасть змогу самостійно людям визначати, хто представлятиме їхні інтереси у законодавчому органі та підвищить відповідальність депутатів перед виборцями”, – зазначив Микола Палійчук.

Крім того, у новому виборчому кодексі передбачено, що висувати кандидатів на загальнонаціональних виборах можуть лише політичні сили, які мають регіональні організації не менше, ніж в 14-ти адміністративно-територіальних одиницях. “Разом із 4% прохідним бар’єром ця норма допоможе очистити політичне поле України від партій-одноденок та піар-проектів, – йдеться у зверненні.

Такий підхід, пояснив Микола Палійчук, сприятиме розбудові справжніх потужних політсил та відкриє шлях до зміни всієї корупційної системи влади в Україні, яку до кінця не зміг зламати жоден Майдан.

Депутати Івано-Франківської обласної ради висловили підтримку змінам у виборчому законодавстві та закликали парламент прийняти Виборчий кодекс у другому читанні та в цілому. “За” проголосувало 58 депутатів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...