Існування Польщі не залежить від існування України, – польський високопоставлений дипломат

Україна потребує Польщі, а от Польща без України здатна собі зарадити. Про це заявив глава політичного кабінету МЗС Польщі Ян Парис, повідомляє видання “Європейська...

Україна потребує Польщі, а от Польща без України здатна собі зарадити.

Про це заявив глава політичного кабінету МЗС Польщі Ян Парис, повідомляє видання “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

“Мені хотілося б чітко сказати, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, натомість неправда, що існування України є необхідною умовою існування вільної Польщі” – заявив він.

“Після виходу Британії з ЄС Польща буде п’ятою державою в ЄС, Польща входить в НАТО, є головною державою східного флангу і буде існувати незалежно від того, що діється в Україні, чи там ситуація краща, чи гірша” – сказав дипломат.

Він наголосив, що твердження про Україну як умову існування Польщі неправдиве.

Ян Парис також закинув українцям фальшування історії і переслідування польської меншини. За його словами, українські урядовці мають неправильне бачення Польщі, оскільки черпають його з “Газети Виборчої”.

“Поки так буде, поти вони й помилятимуться. Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і потребує України. Неправда. Це Україна потребує Польщі. Польща без України цілком собі зарадить” – заявив дипломат.

Читайте також: Міністр Клімкін в Івано-Франківську: “Хто захищатиме українців в Росії, якщо не наші консули?”

Категорії
Новини
Новини
Loading...