Солдату, який насмерть збив школяра, присудили шість років тюрми

Яремчанський міський суд виніс вирок солдату, котрий 18 червня у  Микуличині збив 10-річного хлопчика та сховав його тіло у кущах.   Чоловік служив у...

Яремчанський міський суд виніс вирок солдату, котрий 18 червня у  Микуличині збив 10-річного хлопчика та сховав його тіло у кущах.  

Чоловік служив у військової частині в Делятині. Того дня він разом з компанією повертався з відпочинку. На заокругленій мокрій ділянці дороги машину AUDI A4 викинуло на зустрічну смугу,  по узбіччі якої йшов школяр. Від удару об машину дитину відкинуло близько на 10 метрів.

Водій взяв збитого школяра в салон і поїхав у напрямку лікарні. За його словами,  перед медзакладом він зрозумів, що хлопчик вже не дихає. Засуджений розвернувся, висадив на заправці двох пасажирок, а разом з другом заховав померлу дитину у кущах поблизу річки. Згодом він заховав і машину. Однак правоохоронці через п’ять годин знайшли молодика.

Пасажири машини зізналися в суді, що обвинувачений ніякої допомоги потерпілому не надавав, а тільки перевірив пульс та дихання дитини. При цьому чоловік володів навичками надання первинної медичної допомоги, однак таку допомогу не надав, також він  не передав потерпілого лікарям Яремчанської міської лікарні, хоч мав таку можливість.

До слова, прокуратура інформувала, що на момент ДТП водій був у стані сп’яніння.

Після вивчення всіх матеріалів справи суд призначив водієві 6 років і 6 місяців в’язниці. До того ж, чоловіка зобов’язали виплатити рідним вбитого хлопчика 300 тисяч гривень.

Читайте також: 80% вартості утеплення будинків оплачуватиме міський бюджет

Категорії
Новини
Новини
Loading...