На Франківщині за корупцію до відповідальності притягнули 11 поліцейських та двох депутатів

Упродовж січня-листопада поточного року правоохоронними органами області розслідувано 80 злочинів із ознаками корупції, у тому числі 16 фактів одержання неправомірної вигоди. Складанням та скеруванням...

Упродовж січня-листопада поточного року правоохоронними органами області розслідувано 80 злочинів із ознаками корупції, у тому числі 16 фактів одержання неправомірної вигоди.

Складанням та скеруванням до суду обвинувальних актів завершено 70 кримінальних проваджень (48 – за 11 місяців минулого року) стосовно 78 осіб.
 
Із них 21 провадження – про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 16 – про одержання неправомірної вигоди, з яких 10 – шляхом зловживання впливом, 11 – про зловживання владою або службовим становищем, 6 – про підкуп службової особи юридичної особи приватного права, 6 – про надання неправомірної вигоди службовій особі, 3 – про зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та особами, які надають публічні послуги.
 
До кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто 78 осіб. Серед них 24 – посадові особи юридичних осіб публічного права, 14 – особи, які виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов’язки в юридичних особах приватного права, 11 – працівники органів поліції, 9 – посадові особи органів місцевого самоврядування, по 7 – особи, що надають публічні послуги та державні службовці, по 2 – депутати, працівники Державної кримінально-виконавчої служби та співробітники Державної фіскальної служби.
 
З числа закінчених проваджень із ознаками корупції 16 – у бюджетній сфері, 10 – про злочини, вчинені у сфері земельних відносин, 4 – у сфері освіти, 3 – у сфері охорони довкілля, 2 – у банківській системі, по 1 – у паливно-енергетичному комплексі та сфері охорони здоров’я.
Категорії
Новини
Новини
Loading...