Хто в 2018-му через реформу залишиться без пенсії в Україні

Не всі 60-річні українці в 2018-му зможуть вийти на заслужений відпочинок «вчасно» через пенсійну реформу. Вже з цього року частина українців зможуть вийти на...

Не всі 60-річні українці в 2018-му зможуть вийти на заслужений відпочинок «вчасно» через пенсійну реформу.

Вже з цього року частина українців зможуть вийти на заслужений відпочинок тільки з 63-х або навіть 65 років. І з кожним роком число «пізніх» пенсіонерів зростатиме. Справа в тому, що в рамках реформи пенсійний вік прив’язали до стажу. Для прикладу: в наступному році ті, хто відпрацював від 15 до 16 років, зможуть претендувати на пенсію лише в 65 років. Якщо є 16 років стажу, але немає 25-ти, то працювати доведеться до 63 років, пише видання “Реаліст“.

Вже в 2028-му тільки 55% 60-річних «вчасно» вийдуть на заслужений відпочинок. До речі, це не єдиний результат пенсійної реформи, який проявиться в цьому році. У 2018-му будуть по-новому рахуватимуть і розмір пенсії. До реформи в формулі враховували середню зарплату по країні за три роки і за кожен відпрацьований рік давали 1,35% від розрахункового заробітку, а після Нового року «вартість» одного року знизили до 1%.

Однак при цьому протягом двох «перехідних років», тобто до 2020-го, у формулі будуть враховувати середню по країні зарплату за два роки. Очікується, що ця тимчасова норма дозволить не знижувати розмір призначиних пенсій.

Категорії
Новини
Новини
Loading...