Як працівники “Муніципальної варти” врятували лебедя у Івано-Франківську

Спочатку рятувальники зреагували на повідомлення людей про те, що птах примерз до льоду, але, як виявилось – пташка заплуталась у рибальській жилці, зачепившись шиєю...

Спочатку рятувальники зреагували на повідомлення людей про те, що птах примерз до льоду, але, як виявилось – пташка заплуталась у рибальській жилці, зачепившись шиєю об рибальський гачок.

“Коли ми підпливли ближче – птах перелякався і з останніх сил вирвався з льоду та утік на чисту воду. Зрозуміли, що птаха із човна упіймати не вийде, тому вирішили дочекатися наступного ранку – можливо птах знову замерзне і вдасться підібратися до нього. Тимчасом шукали людину з рушницею, яка стріляє транквілізатором. У наступну ніч була плюсова температура, тож птах не примерз. Але ми виявили, що він не може високо злетіти. Тож на наступний день, у Різдво, вирішили зібрати якнайбільше рятувальників і загнати лебедя у сітку. Крім того, виявили, що у нашому місті немає людей із такою рушницею. На одному човні був місцевий мешканець, який живе неподалік. На іншому хлопці з ДСНС. А сітку відібрали у браконьєрів. І після порятунку птаха її там же і спалили”, – йдеться в дописі організації на сторінці у фейсбук.

Світлина від Муніципальна Варта Івано Франківськ.

Працівник “Варти”Андрій Загрунний розповідає, що сітку повішали на пішохідному мості. Човнярі погнали птаха в напрямку пастки. Через деякий час вона заплуталася у снастях.

“Я добрався до птаха і схопив його руками. Хтось із рятувальників медичними ножицями із моєї кишені обрізав сітку та снасті. Врешті я обробив рани лебедя антисептиком та відпустив його… Цікаво, що увесь час біля птаха плавали два лебеді та гусак. Вони охороняли його та приносили їжу. Отже взаємодопомога є і серед птахів”, – додає він.

Світлина від Муніципальна Варта Івано Франківськ.

Категорії
Новини
Новини
Loading...