Франківцям розповіли, як правильно утилізувати новорічну ялинку

Хоча новорічно-різдвяні свята ще тривають, франківці вже починають думати, куди можна подіти ялинку після святкування. Багато хто цьогоріч придбав собі штучну красуню, або живу...

Хоча новорічно-різдвяні свята ще тривають, франківці вже починають думати, куди можна подіти ялинку після святкування.

Багато хто цьогоріч придбав собі штучну красуню, або живу ялинку в горщику, яку навесні можна буде висадити в міському парку. Проте є й багато таких франківців, які традиційно придбали зрубану ялинку, інформує Бліц-інфо.

Як зауважив начальник Департаменту комунального господарства Михайло Смушак, залишати ялинки на будь-якому смітнику не можна. “Якщо людина живе уприватному будинку, то вона може її використати у господарстві чи спалити у пічці. Що ж стосується мешканців багатоквартирних будників, то в Івано-Франківську затверджений порядок викидання негабаритних відходів.

Ялинка також відноситься до них. Тож франківці зобов’язані віднести новорічні деревце у пункт збору негабаритних відходів.

Це або територія АТП 0928 на Максимовича,11, або територія Автоколони 2222 на вулиці Бандери, 60.

Це два місця куди можна викидати. Інших місць немає”, – зауважує очільник комунального департаменту. За словами Смушака, Муніципальна інспекція буде щодня стежити, щоб люди не викидали ялинки у недозволених місцях. “Порушники будуть відразу оштрафовані і штраф немалий”, – попереджає головний комунальник. Зібрані ялинки в АТП 0928 використають для опалення підприємства. Окрім того, як і минулого року ялинки передадуть підприємцю, який має тепличне господарство.

Читайте також: На гачок шахраїв попалась чергова довірлива прикарпатка

Категорії
Новини
Новини
Loading...