У Франківську розповіли, яку суму витратили з обласного та державного бюджетів на бійців АТО. ФОТО

11 січня в департаменті соціальної політики ОДА відбулась прес-конференція керівництва та представників Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в області....

11 січня в департаменті соціальної політики ОДА відбулась прес-конференція керівництва та представників Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в області.

У 2017 році на допомогу учасникам АТО та їх сім’ям з держбюджету виділили 12.5 млн.грн для придбання 18 квартир та 6.7 млн.грн. допомоги з обласного бюджету. Сума зменшилась порівняно з 2016 роком, однак посадовці знайшли цьому пояснення.

“У 2017 році було менше загиблих та кошти пішли у більшій мірі на виплати сім’ям”, – зазначили вони.

Більше 12 тисяч гривень витратили на виготовлення відзнак для бійців. На поліпшення житлових умов для 27 сімей виділили понад 680 тисяч гривень.

Журналістам розповіли й про пам’ятки та довідники для учасників та ветеранів АТО, які розповсюджували по усіх офіційно зареєстрованих громадських організаціях. Також видано книгу пам’яті. Її обіцяють поширити серед жителів міста.

Наразі, очікується взірець посвідчення для усіх зареєстрованих постраждалих, щоб вони могли користуватись тими ж пільгами, що і  учасники бойових дій.

У 2018 році пообіцяли профінансувати психологічну реабілітацію атовців. Стаття витрат вже закладена у державному бюджеті, розробляється механізм розподілу витрат. Постанова про монетизації обіцяних пільг ще не прийнята, однак питання обговорюватимуть спільно з усіма українськими організаціями.

Читайте також: У Долині соцслужби на тиждень забрали доньок одинокої матері. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...