Щорічна виставка абстрактного мистецтва відбулась у новому форматі

Сьогодні, 12 січня, у арт-галереї “Арт на Мур” відбулось відкриття виставки абстрактного мистецтва. За словами організаторів щорічної колективної виставки, у абстракції найважливішу роль відіграє...

Сьогодні, 12 січня, у арт-галереї “Арт на Мур” відбулось відкриття виставки абстрактного мистецтва.

За словами організаторів щорічної колективної виставки, у абстракції найважливішу роль відіграє інтуїтивне відчуття кольору і форми, нестандартний підхід.

“Це душа художника не обов’язково розуміти, у цьому стилі він нічим не обмежений, має змогу сказати усе, що хотів, а відповідальність за розуміння лягає на плечі глядача”, – зазначив куратор виставки.

Мистецький захід відрізняється від інших тим, що зазвичай абстракцію малюють тільки профі, а тут розміщені і роботи аматорів. Виставка складається з 43-х робіт, тому поділена на два етапи – по дванадцять днів на демонстрацію кожного. Наймолодшій художниці – 3 роки, найстаршому – 75.

Організатори також повідомили про смерть одного з постійних учасників, для вшанування пам’яті художника – на експозиції розміщено одну з його робіт.

 Для створення виставки використовується не тільки полотно, а й кераміка, шкіра та асамбляж.

Один з організаторів – Володимир Прокопишин, поділився з Франківчанами своїм баченням: “Зараз це переходить на інший рівень, здійснює, свого роду, прорив у виставках абстрактного мистецтва. Крім того, що художники малюють на полотні фарбами, переходять на інсталяцію і концептуальне мистецтво Якщо дивитись від входу через прорізь у центральному експонаті – можна побачити на картині навпроти дзеркало, і ці дзеркала розбиваються по цілій кімнаті, тобто це чужі роботи, картини малювали два різні художники, але у цю експозицію я старався їх об’єднати, це така фішка цієї виставки”.

Підготувала Ірина Жукевич

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...