У Раді визнали Росію країною-агресором

Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» було прийнято у Верховній Раді...

Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» було прийнято у Верховній Раді 280 голосами.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України О. Турчинов у коментарі. 

За його словами цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

«Окрім того, розширюючи можливості для використання Збройних Сил України, інших військових формувань посилює наші позиції щодо  відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України», – наголосив О. Турчинов, додавши що в цьому законі Російська Федерація «чітко і недвозначно визнана державою агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей – окупованими».

«Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» та значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах», – зазначив Секретар РНБО. 

«Дякую всім патріотам України, які забезпечили прийняття цього важливого для країни закону», – резюмував він.

Читайте також: 

Категорії
Новини
Новини
Loading...