Площу біля міської та обласної адміністрації обіцяють зробити найпривабливішою в місті

Уже скоро комунальки оголосять архітектурний конкурс на розробку концепції та проекту реконструкції цієї території. Питання порушилося після того, як франківчани в соціальній мережі розкритикували...

Уже скоро комунальки оголосять архітектурний конкурс на розробку концепції та проекту реконструкції цієї території.

Питання порушилося після того, як франківчани в соціальній мережі розкритикували сходи біля адміністрації.

Про свої плани, щодо оновлення площі, повідомив мер Івано-Франківська.

Михайло Смушак, директор Департаменту комунального господарства Івано-Франківської міської ради запевнив, що комунальники готові взятися за реалізацію цього доручення міського голови. Хоча ще немає жодних проектів, але вони вже розуміють, що до реконструкції цієї площі потрібно підходити комплексно.

Саме тому виникла ідея  вперше організувати міжнародний архітектурний конкурс на розробку концепції та проекту реконструкції цієї території. За його словами, ця площа може стати одним із найпривабливіших громадських просторів на території міста.

Конкурс оголосять уже скоро, але часові рамки реалізації реконструкціїзараз важко окреслити, адже все залежатиме від якості пропонованих проектів.

“Щодо початку робіт, то все залежить від результатів конкурсу. Побачимо. Але коли мова йде про такі ключові локації міста, то поспішати і робити, щоб зробити – не правильно. Не даремно, в тій же Швеції чи Німеччині проекти розробляють по декілька років. Ми прагнемо у своїй роботі керуватися європейськими підходами. Якщо ми вже зробимо цю площу, то вона буде точно найкращою,” – пояснює Михайло Смушак.

Читайте також: На скільки тисяч осіб зменшилось населення України

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...