Витрати мажоритарників на підкуп виборців оцінили в один-три мільйони доларів

На цих виборах мажоритарники будуть не тільки роздавати гречку, але й піаритися на допомозі військовим і біженцям. На прямий і непрямий підкуп виборців кандидати в депутати...

На цих виборах мажоритарники будуть не тільки роздавати гречку, але й піаритися на допомозі військовим і біженцям.

На прямий і непрямий підкуп виборців кандидати в депутати в мажоритарних округах планують витратити від 1 до 3 мільйонів доларів. Такі підрахунки експертів озвучила заступник генерального голови Комітету виборців України Наталія Линник, передає Дзеркало тижня.

“Основна недобросовісна боротьба розгорнеться починаючи з 1 жовтня”, – сказала Линник.

Крім традиційних пайків та організації розважальних заходів, серед нововведень підкупу під час нинішньої виборчої кампанії КВУ очікують ремонтів військових госпіталів та надання житла для переселенців.

Читайте також: Дерев’янку вирішили помститись за закон про люстрацію

Нагадаємо, в Івано-Франківську 18 вересня подарунок прикарпатським інвалідам у вигляді ключів від 4-х квартир зробив Олександр Шевченко – висуванець у народні депутати по 83-му округу від Блоку Петра Порошенка. Громадянська мережа ОПОРА тоді зазначила, що, з формальної точки зору, факту порушення у ситуації з даруванням 4-х квартир немає.

“Оскільки Олександр Шевченко ще офіційно не зареєстрований як кандидат у народні депутати, трактувати цей факт як непрямий підкуп виборців не можна. Тут варто говорити про те, що потенційні кандидати, благодійність яких широко афішується у ЗМІ, використовують відсутність своєї реєстрації як кандидатів у депутати для агітації у тих формах, які заборонені законом після їх реєстрації. Такі акти небаченої благодійності від потенційних кандидатів були б незаконними, якби вони їх здійснювали в офіційному статусі кандидатів у депутати, і були би розцінені як непрямий підкуп виборців. Тому, можна припускати, що потенційні кандидати свідомо затягують з реєстрацією, щоб використовувати незаконні методи агітації під час передвиборчої кампанії”, – роз’яснив Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області. 

Категорії
Життя
Новини
Loading...