У місті пройшла костюмована хода до вшанування загиблих під Крутами. ФОТО

100 років тому відбувся визначальний для нашої держави бій української молоді та більшовиків – бій під Крутами. “Тоді загинуло близько 300 наших курсантів та...

100 років тому відбувся визначальний для нашої держави бій української молоді та більшовиків – бій під Крутами.

“Тоді загинуло близько 300 наших курсантів та козаків. Завдяки своїй жертовності, оборонці української державності затримали Червону армію, чим виграли час для України та її молодої державності”, – йдеться на сторінці мера Івано-Франківська в Facebook.

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Багато заходів в місті заплановано до вшанування цієї сторінки історії України. Сьогодні в Меморіальному сквері відбувалась поминальна літургія та хода громадськості до палацу Потоцьких, щоб вшанувати пам`ять про подвиг студентів під станцією «Крути».

Світлина від Руслан Марцінків.

 

“А в палаці відбудеться військово-історична реконструкція бою від наших гостей з усієї України. Вони покажуть цей героїчний бій нашого війська, щоб кожен з присутніх міг хоч на маленьку частину відчути ті трагічні події, які зіграли таку важливу роль у здобутті нашою країною незалежності”, – пише на своїй сторінці міський голова Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Категорії
Новини
Новини
Loading...