Бюджет, проблеми міста і звіт про роботу: укропівець Мстислав Тарас взяв участь у програмі «За і проти»

Укропівець Мстислав Тарас взяв участь у програмі «За і Проти» у ефірі телерадіокомпанії «Вежа». Депутат міської ради говорив про звіт перед виборцями, наболілі проблеми...

Укропівець Мстислав Тарас взяв участь у програмі «За і Проти» у ефірі телерадіокомпанії «Вежа». Депутат міської ради говорив про звіт перед виборцями, наболілі проблеми міста та бюджет Івано-Франківська на 2018 рік.

 
– Вже роками існує тенденція, що депутат чи фракція повинна звітувати один раз в рік, в кращих випадках 2 рази в рік.

– Ми, укропівці, вважаємо що, депутат повинен спілкуватись із виборцями не тільки по «великих святах» чи напередодні чергових виборів. Треба частіше комунікувати з людьми, старатись вирішувати нагальні проблеми людей і звітувати про перебіг їх вирішення.Однак почути всіх за одну зустріч, зібрання чи навіть депутатський прийом дуже складно або просто технічно неможливо.Тому ми започаткували досить цікавий проект «Кава з депутатом», яка може відбуватись навіть два три рази в тиждень. Чесно кажучи, на кожній зустрічі франківчани були приємно здивовані і не могли повірити, що можуть напряму спілкуватись із депутатом. І що їхній представник в міськраді в будь який момент готовий вислухати, порадити та допомогти.

– Пане Мстиславе, навряд чи можна стверджувати, що в депутатських звітах вашої фракції домінувала тотальна критика міської виконавчої влади. Там все-таки переважали пропозиції щодо місцевого самоуправління, ефективного фінансового менеджменту, подальшого соціально-економічного розвитку міста загалом.

– Фракція «УКРОП» є опозиційною силою в міській раді до більшості, яка у нас складається зі «Свободи», «БПП» та «Батьківщини». І звичайно, як належить правильній політичній опозиції, ми вказуємо щоденно владі на грубі помилки, а також вносимо свої зауваження та пропозиції .Звичайно, ми критикуємо і будемо тотально критикувати владу за те, що не все відбувається відкрито та прозоро. І таких прикладів багато. Наприклад бюджет, який формується за закритими дверима, а пропозиції нашої фракції свідомо не включать у перелік видатків. Або ж формування титульних списків на виконання будь-яких ремонтних робіт в місті, що формують так як треба в політичному плані, а не для першочергових потреб мешканців. Фракція «УКРОПу», попри те, що є опозиційною силою в міськраді, завжди буде підтримувати рішення, які стосуються здоров’я жителів міста, соціального забезпечення та захисту прав людей, також питань , які стосуються учасників бойових дій та АТО. Ми завжди готові підтримувати ті рішення, які, на наш погляд, не мають корупційної складової. Тоді як чинна влада не гребує такими методами, як розкрадання землі, мільйонні поповнення статутних капіталів збиткових комунальних підприємств.

– На вашу думку, до чого спонукає міську владу новий бюджет у майже 3 мільярди гривень?

– Давайте з Вами перш ніж обговорювати бюджет на 2018 рік, просто порівняємо його з бюджетом до прикладу попередньої каденції міськради. Зараз він майже 3 млд. , а за попередньої каденції він коливався в межах 1млд грн. Чому так? В Україні триває процес децентралізації, і відповідно всі кошти осідають в міському бюджеті. Уявіть собі, скарбниця Івано-Франківська зросла втричі. Більше того, перевиконання бюджету становить близько 500 млн в рік. Така колосальна сума, при правильному, чесному управлінні, могла б принести Івано- Франківську процвітання та розвиток. Але реальність інша…Звичайно, не знаючи цих всіх важливих фактів, пересічний франківчанин бачить зміни та розвиток міста, нехай косо-криво, нехай вкрадуть , але щось роблять. От якраз цим і користається теперішня влада!

На правах реклами

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...