Франківчанам обіцяють покращення доступу до питної води

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму, на якому запланували будівництво дев’яти водогонів. Члени...
Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму, на якому запланували будівництво дев’яти водогонів.

Члени комісії розглянули питання “Про виконання регіональної цільової програми впровадження в області ІІІ фази швейцарсько-українського проекту DESPO”, повідомляє Бліц-Інфо.

Як повідомляє начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Олександра Зрайка, друга фаза проекту закінчилась і вже є певні результати.

“Було профінансовано 9 проектів, які стосувалися будівництва водогонів і покращення доступу населення до питної води. Зараз готова проектно кошторисна документація на них. Проект наразі завершений. Наступна фаза, якщо вона буде, стосуватиметься децентралізації, ЦНАПів та покращення доступу населення до адміністративних послуг”, – коментує він.

За словами чиновників, на сьогодні майже половина території області має проблеми з питною водою, проте ця проблема  є загальносвітовою. Тож найкращим виходом з ситуації буде співфінансування населення і влади будівництва водогонів.

Читайте також: “Прикарпаття” поступилося винниківському “Руху”

Категорії
Новини
Новини
Loading...