На Прикарпатті триває підготовка до впровадження освітньої реформи

2018 рік повинен стати початком практичної реалізації реформи галузі освіти на Прикарпатті. І саме від якісного старту даної реформи, спільної роботи усіх рівнів влади...
2018 рік повинен стати початком практичної реалізації реформи галузі освіти на Прикарпатті. І саме від якісного старту даної реформи, спільної роботи усіх рівнів влади і громадського сектору залежатиме її подальший успіх.
 

У зв’язку із запровадженням нової освітньої реформи, на навчальні заклади очікують численні новведення. У Івано-Франківську відбулося засідання колегії департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, за участю першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, заступника голови ОДА Ігоря Пасічняка та керівництва обласної ради.

Розглядалися питання створення нового освітнього середовища та оновлення змісту навчальної діяльності в умовах Нової української школи, реформування системи освітніх інтернатних закладів області в умовах Національної стратегії деінституалізації та створення інклюзивно-ресурсних центрів. Йшлося і про реалізацію молодіжної політики, повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Як зазначила Марія Савка, 2018 рік повинен стати початком практичної реалізації реформи галузі освіти на Прикарпатті. І саме від якісного старту даної реформи, спільної роботи усіх рівнів влади і громадського сектору залежатиме її подальший успіх.

За словами директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктора Кімаковича, для практичного впровадження освітньої реформи створено нові програми, впроваджуються новітні методики викладання, створюються умови для формування освітнього середовища.

У держбюджеті передбачено 2 млн 714 тисяч гривень для реалізації планів. Ці кошти розподілять між областями. Планують закупити  підручники, меблі для класних кімнат, дидактичні матеріали, комп’ютерне обладнання. Як зауважив директор структурного підрозділу, підручники видаватимуться у двох томах – окремо для першого і другого семестрів. Завдяки цьому можна зменшити фізичне навантаження на спину дитини.

Читайте також: Подорожувати потягами стане зручніше

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...