Поліція Прикарпаття нагадує водіям правила поведінки на засніжених дорогах

Поліція попереджає учасників дорожнього руху про погіршення погодних умов і дає чіткі інструкції як уникнути ДТП. За інформацією Гідрометцентру України, на Івано-Франківщині протягом 8...

Поліція попереджає учасників дорожнього руху про погіршення погодних умов і дає чіткі інструкції як уникнути ДТП.

За інформацією Гідрометцентру України, на Івано-Франківщині протягом 8 та 9 січня очікується погіршення погодних умов: сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покрову 10-20 см), посилення вітру до 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця. 

За таких умов неабияк ускладнюється дорожній рух та підвищується ризик потрапити в дорожньо-транспортні пригоди. У зв’язку з цим поліція звертається до водіїв та застерігає дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість. Не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманними ліхтарі.

Пішоходів просять переходити дорогу лише у встановлених місцях. Будьте особливо уважними та обережними у вечірню та нічну пору доби. Не виходіть та не вибігайте раптово на проїзну частину дороги. По можливості, виділіть себе світлоповертаючими елементами. Уникайте переохолодження, – інформує сектор комунікацій ГУНП в Івано-Франківській області.

Читайте також:  Івано-Франківська влада запевняє, що спецтехніка готова до прибирання снігу

Категорії
Новини
Новини
Loading...