Для розчищення доріг державного значення буковелівська фірма “ПБС” тепер застосовуватиме технологію змоченої солі. ФОТО

Головні автошляхи Прикарпаття Н-09 та Н-10, які обслуговує буковелівська фірма «ПБС» тепер оброблятимуться за допомогою технології з використанням змоченої солі. Це дозволить ще ефективніше...

Головні автошляхи Прикарпаття Н-09 та Н-10, які обслуговує буковелівська фірма «ПБС» тепер оброблятимуться за допомогою технології з використанням змоченої солі.

Це дозволить ще ефективніше прибирати сніг із дорожнього покриття, причому, розхідного матеріалу витрачатиметься вдвічі менше, пише Фіртка з посиланням на прес-службу фірми.

Дорожньо-експлуатаційна компанія «ПБС» придбала два соляні диссольвери «Р-2000» і вже випробовує його на ділі. Установка дозволяє всього за двадцять хвилин приготувати дві тони соляного розчину, який завантажується у солерозкидачі. Сухий реагент змочується і вже волога суміш потрапляє на дороги.

“Змочена сіль не здувається вітром чи від коліс машин. Реагент спрацьовує дуже швидко, до того ж, спрацьовує уся сіль, що економічно вигідно, адже витрат буде значно менше. Це вигідно і з точки зору екології. Ми розуміємо, що сіль – це реагент, а скоротивши його витрати практично наполовину, ми будемо вдвічі лояльнішими до природи”, – розповідає заступник директора ТОВ “ПБС” Михайло Литвинюк.

Технологія застосування насичених 20% розчинів солі не нова, але досі ропу розливали безпосередньо на дороги. У «ПБС» вважають, що це може спричинити зворотній ефект. Тому фахівці буковелівської дорожньої фірми лише зволожують сухий реагент, який, при низьких температурах, не дозволить утворитися льодовій кірці.

“Закачуємо розчин у солерозкидач через спеціальну горловину. Суха сіль зволожується безпосередньо перед потраплянням на дорожнє покриття. Усе відбувається в автоматичному режимі”, – пояснює механік ТОВ “ПБС” Василь Мельник.

ТОВ “ПБС” працює за новітніми технологіями. Як і в країнах Європейського Союзу, використовує виключно чисту сіль. Це дозволяє вимірювати кількість подачі матеріалу до грама, а також визначати ширину його розподілення. Від сумішей із піском неможливо отримати такий ефект.

НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ

Категорії
Новини
Новини
Loading...