Франківські медики використовують інноваційні методи оперування

Бригада франківських хірургів під керівництвом професора кафедри хірургії №2 та кардіохірургії Івано-Франківського національного медичного університету Володимира Пилипчука провела дві унікальні операції — лапароскопічні цистоентеростомії....

Бригада франківських хірургів під керівництвом професора кафедри хірургії №2 та кардіохірургії Івано-Франківського національного медичного університету Володимира Пилипчука провела дві унікальні операції — лапароскопічні цистоентеростомії.

До складу операційної бригади входили доцент кафедри Володимир Галюк, завідувач хірургічного відділення обласної клінічної лікарні Ігор Галіпчак, лікар-хірург Оксана Дирів та лікар-анестезіолог Володимир Протас, повідомляють в прес-службі ІФНМУ. Діагноз хворих – кіста підшлунквої залози.

За його словами, лапароскопічний метод є малоінвазивним. Така операція не займає більше часу, ніж відкрита, але вона є менш травматичною, і завдяки цьому реабілітація хворих відбувається значно швидше. Тому двоє прооперованих були виписані на п’яту і шосту добу, без ускладнень.

“Такі операції на базі нашого панкреатологічного центру в обласній клінічній лікарні ми проводимо вже понад 10 років, але досі вони відбувалися тільки відкритим способом, тобто це був розріз, лапаротомія. Цей метод є більш травматичний, призводить до більшої крововтрати, може давати ускладнення, а відтак хворі довше знаходяться на лікуванні в лікарні”, — коментує професор Володимир Пилипчук.

Читайте також: Сьогодні у Франківську перевірили рівень службової підготовки поліцейських

Категорії
Новини
Новини
Loading...