У прикарпатській поліції вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан, прикарпатські правоохоронці зібралися...

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан, прикарпатські правоохоронці зібралися на поминальне віче у парку Воїнів-інтернаціоналістів та поклали квіти до пам’ятника загиблим. 

Захід розпочав голова ветеранської організації ветеранів та пенсіонерів ОВС полковник міліції у відставці, учасник війни в Афганістані Володимир Коваленко, повідосляє СК ГУНП в Івано-Франківській області.

Він відмітив, що: “День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це вияв поваги до воїнів, які у мирний час виконували службовий обов’язок. Більшість із нас тут – це афганці. Але й багато тих, які пройшли горнило теперішньої війни. Бо це війна, але за нашу незалежну Україну. Дуже прикро, що зараз, у мирний час гинуть молоді хлопці. І сьогодні ми усі разом зібралися, щоб згадати полеглих і вшанувати живих. Уже 29-річниця, як вивели війська з Афганістану. Як летить час. Ми уже сивочолі, у декого вже є внуки, але в душі залишаються ті моменти і ті події, які ми пережили. Отаке спілкування, зустріч це для нас головне”.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Привітати учасників бойових дій та покласти квіти полеглим прийшов начальник поліції Івано-Франківщини Віктор Шкутов. 
У вітальному слові Віктор Володимирович відзначив: “29 років минуло відколи нарешті поставили крапку і за наслідками Женевської конвенції війська були виведені з Афганістану. Ви є зразком вірності Присязі у виконанні службових обов’язків. На Вас повинна рівнятися молодь, тому що коли було потрібно, ви не задумуючись взяли зброю. На жаль, мало залишилося в строю, але велика вдячність і повага живим за мужність. Ми з вами постійно спілкуємося, підтримуємо дружні стосунки. Я Вам бажаю родинного тепла і довгих років життя під мирним небом України. Схиляємо голови за загиблими. Вічна їм пам’ять, а наш обов’язок піклуватися про їх родини та допомагати”. 
Відтак усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про полеглих.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Спогадами про ті роки та своїх друзів поділився учасник афганської війни полковник міліції у відставці Василь Лупич та Василь Станчак.
Пройшли роки, а учасники різних бойових дій діляться особливими спогадами бо вони про війну і поминають побратимів.

Читайте також: В Івано-Франківську встановлять камери відеоспостереження на мільйон гривень

Категорії
Новини
Новини
Loading...