За Палацом Потоцьких доглядатиме КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац»

Сьогодні рішенням сесії створили КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» (палац Потоцьких), яке підпорядковуватиметься міському департаменту архітектури. Про це повідомив в соціальній мережі «Фейсбук» міський...

Сьогодні рішенням сесії створили КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» (палац Потоцьких), яке підпорядковуватиметься міському департаменту архітектури.

Про це повідомив в соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Руслан Марцінків.

Очолить підприємство Володимир Гайдар. Нагальне і одне з найскладніших завдань для комунального підприємства – вивести споруди палацу з аварійного стану.

«Треба провести реставраційну інвентаризацію, для цього запросити відповідних фахівців, не виключено іноземців. Також слід робити наукові дослідження, які стосуватимуться подальших реставраційних робіт. Лише після цих двох етапів можна буде говорити про якісь перспективи палацу. Паралельно, звичайно, будемо планувати певні культурні акції на території та у приміщенні, де вже відбувались заходи. Для початку варто врятувати споруду й територію як історичну цінність, а потім розвивати його як культурний простір.

Я мав зустріч з Генеральним Консулом Польщі, де одним з питань обговорили співпрацю щодо палацу. Ми маємо зробити так, щоб фінансування було залучене багатьох сторін і не було монополізованим»,- зазначив мер міста у «Фейсбуці».

Читайте також: В Івано-Франківську обговорювали пропозиції щодо капітального ремонту вул.Галицької

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...