В Івано-Франківську 40 школярів отримають стипендії від міської ради

Про це розповіли, 15 лютого, на сесії Івано-Франківської міськради. Депутатами було вирішено підтримати ідею призначити стипендії Івано-Франківської міської ради на 2018 рік кращим учням...

Про це розповіли, 15 лютого, на сесії Івано-Франківської міськради.

Депутатами було вирішено підтримати ідею призначити стипендії Івано-Франківської міської ради на 2018 рік кращим учням загальноосвітніх навчальних закладів, вихованцям позашкільних закладів, студентам вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, що знаходяться на території Івано-Франківської міської ради.

Всього стипендії будуть отримувати 40 учнів: 31 учень – 500 гривень щомісяця, ще дев’ятеро – 100 гривень на місяць.

Список стипендіатів Івано-Франківської міської ради на 2018 рік, які не є випускниками навчальних закладів у 2018 році:

  1. Сірко Дмитро Ігорович, Українська гімназія № 1 5(9). З 2009 року займається Кіокушин-Кай карате і має багато досягнень: триразовий чемпіон України, учасник чемпіонату Європи, міжнародних зборів у Польщі, міжнародних зборів у Дніпрі, кращий спортсмен 2016 р. в м. Івано-Франківську. Член збірної України з карате.
  2. Довірак Денис Тарасович, Українська гімназія № 1 5(9). Учасник телешоу «Голос. Діти» (3 сезон, 2016 рік), фестивалю «Чорноморські ігри» – ІІІ місце (2017), фестивалю «Гранд-фест- Камʼянець» – грн-прі (2017); фестивалю-конкурсу «Зорепад» м.Коломия – ІІ місце(2017), конкурсу «Едельвейс» – І місце м. Івано-Франківськ (2017). Брав участь у складі дуету, який став фіналістом національного відбору Дитячого Євробачення (2016). Дует «Налиснички», у склад якого входить Денис, пройшов до півфіналу телешоу «Голос. Діти» ( сезон, 2017).
  3. Мацюк Софія Ігорівна, Українська гімназія № 1 6(10). Сфера захоплень – гімназійне самоврядування, «Пласт», громадська активність (благодійні майстер-класи з писанкарства, акція «Мармуляда для солдата»). Модератор презентації завершальної книги Ерін Гантер «Коти-вояки». Призер міських етапів олімпіад з історії та біології. Член МАН – два ІІІ місця ІІІ-го Всеукраїнського етапу. Учениця бізнес-школи у Любліні.
  4. Малишевський Арсен, гімназія № 2 5(9). За три навчальні роки здобув 17 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури, англійської Степанович мови (І місце), хімії, фізики, біології, французької мови (ІІ місце), географії, інформаційних технологій, фізики (ІІІ місце) по кілька разів Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика.
  5. Рибчук Артур Сергійович, гімназія № 2 5(9). За три навчальні роки отримав 11 перемог у ІІ етапі олімпіад з хімії, фізики, біології, християнської етики, географії, мовно- літературному конкурсі імені Т.Шевченка. Є неодноразовим переможцем на сайті Break Fast у конкурсі «Орден рози». З 2017 року займається в Малій академії «Літературна творчість».
  6. Могаммад Амір Алі, навчально-виховний комплекс «Школа- гімназія № 3» (10) З 2015р. – 7 перемог у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, хімії, історії, географії, біології. Упродовж дев՚ яти років займається у ДЮСШ № 1 у секціях дзюдо і самбо. З 2015 р. – 21 перемога на різних турнірах із дзюдо та самбо. Найбільше досягнення – І місце у УІІІ міжнародному турнірі з дзюдо серед юнаків та дівчат 2001-2002р.н. у 2016 р.
  7. Беркій Любомир Остапович Івано-Франківський природничо- математичний ліцей №9, 2016-2017 н. р. – 5 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з біології (І місце), математики (ІІ місце), фізики, історії, хімії (ІІІ місце); 1 перемога на ІІІ етапі з біології (ІІІ місце). Закінчив музичну школу по класу акордеон.
  8. Новицький Кирило Віталійович, Івано-Франківський природничо-математичний ліцей №9, 2016-2017 н. р. – 5 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з математики (І місце), англійської мови (ІІ місце), української мови та літератури, фізики, історії (ІІІ місце); одна перемога на ІІІ етапі з математики (ІІІ місце).
  9. Росткович Софія Олегівна, Івано-Франківський природничо-математичний ліцей №9, 2016-2017 н. р. – 5 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з фізики (І місце), історії, української мови та літератури, інформаційних технологій (ІІ місце), математики (ІІІ місце); 3 перемоги на ІІІ етапі з інформаційних технологій та математики (ІІ місце), історії (ІІІ місце).
  10. Микитчук Романія Романівна СШ №10. Призер і переможець міських, обласних, міжнародних пісенних конкурсів: Всеукраїнський дитячий конкурс-фестиваль популярної музики «Карпатські соловейки» (2014-2016р. І місце, гран-прі), переможець Міжнародного дитячого конкурсу сучасної релігійної пісні «Пісні серця» (2013 р.), Всеукраїнський фестиваль -конкурс «Яскрава країна» (2017, 1 премія), міжнародний фестиваль «Славянский венец» (Болгарія, 2017, ІІ премія), Всеукраїнський конкурс -огляд за програмою «Нові імена України»(2015, лауреат, вокал). Сприяє реалізації шкільних інтелектуальних проектів «Що? Де? Коли?», «Найрозумніший клас», «Найбільш дружний клас».
  11. Банасевич Анна Любомирівна, СШ № 5 (10). У 2016 -2017 н. р. на ІІІ етапі – друге місце з хімії. На ІІ етапі олімпіад зайняла ІІ місце з правознавства та хімії, ІІІ місце з німецької мови та історії. У 2017 -2018 н. р. стала переможцем ІІ етапу олімпіад з хімії – 1 місце, інформаційних технологій – 2 місце, правознавства -2 місце, історії – 3 місце (4 предмети). Склала DSD – іспит з німецької мови для 9 -класників на рівень В1. Здійснює дослідницьку роботу у гуртку теоретичної та прикладної хімії при хімічному факультеті ПНУ ім. В. Стефаника.
  12. Рипська Софія Євгенівна, СШ № 5 (10). У 2016 -2017 н. р. зайняла ІІ абсолютне місце на ІІ та ІІ абсолютне місце на ІІІ етапах з німецької мови, ІІІ місце на ІІ етапі з історії, ІІ місце на ІІ етапі з англійської мови, ІІІ місце на ІІ етапі з правознавства. У 2017 -2018 н. р. стала переможцем ІІ етапу олімпіад з англійської мови – ІІ місце, історії – ІІІ місце. Склала DSD-іспит з німецької мови для 9 -класників на рівень B1. Працює над створенням блогу про міфологію англійською мовою. Здійснює дослідницьку роботу у гуртку теоретичної та прикладної хімії при хімічному факультеті ПНУ ім. В. Стефаника.
  13. Бондар Анна Григорівна, СШ № 5 (8). У 2016 -2017 н. р. зайняла ІІ місце з математики на ІІІ етапі , І місце з фізики, математики, української мови та літератури, ІІ місце з хімії на ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІ місце на ІІ етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім .П.Яцика . У 2017 -2018 н. р. зайняла І місце з англ. мови , ІІ місце з математики та хімії на ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад.
  14. Гуменюк Юлія Юріївна, СШ № 11 (10). Два ІІ місця на ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з французької та англійської мов. Крім того, переможниця ІІ етапу олімпіад з біології, української мови, фізики. Учасник Малої академії наук, секція хімії.
  15. Яремчук Ірина Олександрівна, СШ № 11 (10). За час навчання у школі здобула 29 призових місць на ІІ та ІІІ етапах предметних олімпіад. Найбільші здобутки: ІІ місце з економіки на ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади, І місце на міському математичному та ІІІ на економічному турнірах. Також перемагала на олімпіадах ІІ етапу з математики, правознавства, економіки.
  16. Озарків Іванна Василівна, ЗШ № 12 ім. Івана Франка (9). Чемпіон України з жіночого футболу у вищій лізі. Учениця здобула ряд визначних перемог і нагороджена 12 грамотами та дипломами у 2016-2017 роках, найважливіші з яких – грамота за III місце в чемпіонаті України з футболу серед дівочих команд WU-14.
  17. Козубаш Софія Ігорівна, ЗШ № 19 (8). За роки навчання в школі здобула 20 перемог: на олімпіадах з української мови, у конкурсі з української мови ім. П. Яцика, мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської мови ім. Т. Шевченка, конкурсах «Україна, в якій я хочу жити», «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» , «Моя спроба наукового дослідження в різних аспектах зарубіжної літератури», конкурсі буктрейлерів «Книга у кадрі», а також олімпіад з математики, хімії, англійської мови та географії.
  18. Мельничук Вадим Михайлович, ЗШ № 25 (10) .18 перемог у олімпіадах з хімії, географії, історії, економіки, мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Закінчив школу спортивно-бального танцю «Фієста». Вихованець Малої академії наук, а також є слухачем секції загальної біології Івано-Франківського обласного відділення МАН Слухач заочної форми навчання підготовчих курсів з основ журналістики «Школа універсального журналіста» на базі «Острозької академії».
  19. Міщук Діана Сергіївна, МДЕС, ЗШ № 17 (10). Неодноразовий лауреат та переможець міжнародних та всеукраїнських конкурсів: чотири роки поспіль – переможець всеукраїнської новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція», організованої Національним еколого- натуралістичним центром, чотири роки поспіль переможець всеукраїнського конкурсу з флористики і фітодизайну, виборола ІІ місце у міжнародному дитячому проекті «Наші однолітки, міста і регіони – давайте познайомимося ближче» (Польща), гран-прі всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну «Україна вишивана».
  20. Цюпер Ольга Віталіївна, МДЕС, З ПМЛ (9) .Відвідує гуртки «Аматори зеленої архітектури», «Флористика». Неодноразовий переможець, фіналіст Всеукраїнських та обласних, міських конкурсів, фестивалів, виставок, акцій. Член Ради учнівського самоврядування закладу та Ради закладу, учасниця Міжнародного проекту в рамках програми GLOBE.
  21. Шайбан Вікторія Володимирівна, МЦДЮТ, ЗШ № 15. Переможець та призер міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів: І місце у Міжнародному конкурсі-виставці з образотворчого мистецтва «Міста-побратими, регіони – познайомимось ближче» (Польща), ІІ місце в обласній виставці- конкурсі «За світлом Різдвяної зорі»; ІІІ місце у міській виставці-конкурсі «Стрітенська мозаїка».
  22. Яручик Данило Романович, МЦДЮТ, ЗШЛ № 23. Переможець та призер фестивалів та конкурсів міжнародного, всеукраїнського, обласного та міського рівнів: ІІ місце у міжнародному конкурсі-фестивалі «Іван Попович збирає таланти» (м.Рахів, номінація- «вокал»); гран-прі Всеукраїнського конкурсу- фестивалю «Осінні зоряні мости» (м.Івано-Франківськ, номінація «фортепіано»). Багаторічний волонтер Мальтійської служби допомоги.
  23. Мандроцин Наталія Богданівна. ДМШ № 1 ім. М. Лисенка, СШ № 11. Переможець обласних та всеукраїнських конкурсів. 2014, 2017 р. – ІІ місце в обласному конкурсі у категоріях «бандурист- інструменталіст» та «бандурист-вокаліст». І місце в обласному конкурсі виконавської майстерності ім. В.Барвінського, дипломант Всеукраїнського конкурсу ім. М. Лисенка, виступ із камерним оркестром у концерті «Юні віртуози».
  24. Андрусяк Ярослав Ярославович, ДМШ № 2 ім. В.Барвінського, ЗШ № 28.  2016р. – гран-прі на ХV обласному відкритому конкурсі-фестивалі української естрадної пісні «Водограй» ім. В. Івасюка; І місце на 4- му Всеукраїнському вокально-хореографічному фестивалі-конкурсі «Самоцвіти»; І місце на Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Україна в моєму серці»; І місце на І Всеукраїнському конкурсі юних музикантів «Франкове підгір՚ я»; І місце на 17 Всеукраїнському дитячому фестивалі-конкурсі популярної музики «Карпатські соловейки»; І місце на Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Єдина країна»; 2017р. – І місце на ХVІ обласному відкритому конкурсі-фестивалі української естрадної пісні «Водограй» ім. В.Івасюка; гран-прі на 18 Всеукраїнському дитячому фестивалі-конкурсі популярної музики «Карпатські соловейки»; гран-прі на 4 міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв «Іван Попович збирає таланти -2017»; учасник телевізійного проекту «Голос. Діти».
  25. Іванюк Катерина Михайлівна, ДМШ № 3 6 2016 р . І місце Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального мистецтва ARTLIKEFEST, І місце як солістка зразкового ансамблю домристів «Музолька»; 2017 р. – І місце на обласному конкурсі виконавської майстерності; гран-прі як солістка зразкового ансамблю домристів «Музолька» на Всеукраїнському конкурсі юних музикантів «Франкове Підгірʼя».
  26. Обухов Дмитро Олександрович, МЦНТТУМ, ЗШ № 15.  У 2015 році зайняв ІІ місце в обласній олімпіаді з радіоелектронного конструювання, 2016 рік – ІІ місце в обласній виставці-конкурсі техніко-технологічних виробів. 2017 рік – ІІ місце у міській та І місце в обласній олімпіаді з радіоелектронного конструювання. Виборов право участі у Всеукраїнській олімпіаді з радіоелектронного конструювання у 2018 році. Здійснює конструкторські розробки, які розміщує на своєму каналі в інтернетресурсах.
  27. Дімбровська Ірина Андріївна, СДЮСШОР № 1, СШ № 11 7. Неодноразова чемпіонка та призерка першостей області, міста та міжнародних турнірів із спортивної гімнастики: 3-тє місце – спортивні ігри школярів області, 1-ше місце Чемпіонат області серед молоді та юніорів, 2-ге місце – відкритий турнір С.Бандери, 1-ше місце – Міжнародний турнір «Зірки Прикарпаття», 3 місце – Чемпіонат України «Олімпійські надії».
  28. Глеб Ірина Миколаївна, СДЮСШОР № 1, СШ № 11.  Неодноразова чемпіонка та призерка першостей області, міста та міжнародних турнірів зі спортивної гімнастики: 1 місце – спортивні ігри школярів області, 2 місце – Міжнародний турнір «Зірки Прикарпаття», 1 місце- турнір-меморіал МС Віри Дяченко, 3 місце – турнір С.Бандери, 4 місце міжнародний турнір «TukPokal» Лейпціг (Німеччина), 2 місце – чемпіонат області, 6 місце – командний залік Чемпіонату України серед юніорів, м. Кропивницький.
  29. Данилейко Анастасія Богданівна, ДЮСШ № 2, ЗШ № 15.  Входить в десятку кращих спортсменів Івано-Франківської області. Минулого року брала участь у чемпіонаті області з плавання серед 2003 р. н. та молодших, де здобула десять перших місць; всеукраїнських змаганнях з плавання, м. Болгарія, І місце; Чемпіонаті України з плавання, м. Дніпро.
  30. Іваницька Людмила Вікторівна, ДЮСШ № 3, ЗШ № 19.  У 2017 році Людмила виборола срібну медаль Чемпіонату світу із Блискавичної Гри в Шахи серед дівчат віком до 10 років, що проходив у м. Мінськ (Білорусь). Також цього року дівчина двічі ставала срібною призеркою Чемпіонату України з шахів серед юнаків та дівчат до 10 років та Чемпіонату України з шахів серед юнаків та дівчат до 12 років. Є багаторазовою чемпіонкою області з класичних, швидких шахів та з блискавичної гри.
  31. Кіцул Вероніка Петрівна, Івано-Франківський академічний ліцей.  За підсумками 2016-2017 н. р. посіла перше місце в рейтингу закладу. Найвищі здобутки з української мови, фізики, математики, інтернат інформатики, англійської мови, хімії, біології. За рік навчання здобула 2 перемоги в олімпіадах обласного рівня з фізики та математики. Була відзначена в особистій першості на обласному турнірі юних математиків, посіла ІІ місце в обласному турнірі юних біологів. У цьому навчальному році братиме участь у 8-ми обласних олімпіадах. Член МАН у секціях «українська мова » та «експериментальна фізика».

Список стипендіатів Івано-Франківської міської ради на 2018 рік, які є випускниками навчальних закладів у 2018 році

  1. Макаревич Роман Володимирович, Українська гімназія № 1 7(11). За два останні роки здобув багато перемог, найвагоміші – ІІІ місце на ІУ етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії та І місце на ІУ етапі Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Член МАН, відділ фізика, секція астрономія та астрофізика. Був учасником обласного етапу турніру юних хіміків у складі команди «Веселі колбочки» та турніру юних фізиків у складі команди «Баріогенезис».
  2. Галюк Марія Арсенівна, гімназія № 2 7(11). Упродовж 2013-2016 років здобула перемогу на обласних конкурсах вокальних ансамблів. Була призером змагань та чемпіонатів зі спортивної ходьби. У складі гімназійного вокального ансамблю «Галичани» стала володарем гран-прі Міжнародного конкурсу народної творчості «Олімп збирає таланти – 2014», Греція м. Халкідіки гран-прі, в Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Golden Lion», м. Львів (2017 р.), І місце в обласному конкурсі-святі патріотичної пісні (2015 р.), І місце у міському конкурсі української патріотичної пісні «Ой у лузі червона калина» (2013, 2014, 2015, 2016 р.), І місце в загальноміському конкурсі «Бо прийдуть до тебе три празники в гості» (2013, 2014, 2015, 2016, 2017 р.), ХІІІ, ХIV, XV дитячо- юнацькому фестивалі «Таланти землі Галицької» (номінація «Малі вокальні жанри»). Брала участь та здобула перемогу на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики.
  3. Коротка Наталія Олександрівна, ЗШ № 3 (11). Активна учасниця конкурсів «Кенгуру», «Геліантус», «Левеня», «Колосок», «Грінвіч». ІІ місце у загальноміському конкурсі мультимедійних проектів «Андрей Шептицький – апостол єдності і миру», ІІ місце в конкурсі малюнку «Охорона праці очима дітей». Другий рік поспіль Наталія – абсолютний переможець ІУ етапу Всеукраїнської олімпіади з польської мови та літератури.
  4. Харишин Назарій Остапович, ЗШ № 10, (11). Неодноразовий переможець ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури, інформаційних технологій, біології, географії, фізики, історії, хімії, математики, економіки. Переможець ІІІ етапів олімпіад з біології та фізики, економіки. Учасник І V етапу всеукраїнської олімпіади у Кривому Розі. Учасник загальноміського інтелектуального конкурсу «Що? Де? Коли?». Займав призові місця у клубах спортивного танцю «Глорія», «Динамо».
  5. Пенкалюк Степан Володимирович, ЗШ № 12 ім. Івана Франка (11). З 2016 року – президент учнівського самоврядування. Переможець конкурсів: «Таланти землі Галицької» (номінація «Художнє читання»); читців поезій, приурочених 160 -річчю з дня народження Івана Франка; учнівських творчих робіт «Кіборги під Крутами та Донецьком»; «О, велич таланту!» (номінація «Поезія»). Посів призові місця у Всеукраїнському конкурсі есе на тему «Я і суспільство моєї мрії» та конкурсі творчих учнівських робіт «Місто, у якому я хотів би жити». У жовтні 2017 року Пенкалюк Степан посів призові місця у загальноміських конкурсах: «Зродились ми великої години» у номінаціях «Есе» та «Поезія», «Олюднимо історію разом» у номінації «Есе».
  6. Терлецька Ліліана Степанівна ЗШ № 22 (11). За останній навчальний рік здобула 6 перемог у олімпіадах різних рівнів з образотворчого мистецтва, правознавства, історії. Найбільше досягнення – ІІІ місце у ІУ етапі олімпіади з правознавства. У 2016 р. закінчила Івано- Франківську державну дитячу художню школу та ДМШ № 2 ім. В.Барвінського за спеціальністю «гітара». Неодноразовий призер на відкритих та обласних змаганнях зі спортивно-бальних танців, займається у клубі спортивно-бальних танців «Динамо». Член молодіжної спільноти «Агіос», яка діє при церкві Матері Божої Неустанної помочі.
  7. Шийка Марко Андрійович, Івано-Франківська Мала академія наук учнівської молоді, ЗШЛ № 23 (11). З 2015 року займається в секціях медицини та англійської мови, дійсний член Івано-Франківської Малої академії наук. За цей час двічі брав участь у Всеукраїнській літній хіміко-біологічній школі МАН у Пущі-Водиці, де був відзначений за найкращу доповідь з хімії. У 2017 р. був учасником Українського нейроконкурсу, де став фіналістом. Змагання відбувалось англійською мовою. У вересні 2017р. як вихованець секції англійської мови брав участь у Науковій школі з англійської мови (м. Київ). Переможець всеукраїнського конкурсу-захисту науково- дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (секція медицини, відділення хімії та біології) – дипломи І та ІІІ ступенів.
  8. Клим Остап Романович, Івано-Франківський коледж фізичного виховання, 4 курс. Виконав норматив кандидата у майстри спорту з боротьби дзюдо. Активно бере участь у змаганнях обласного та всеукраїнського масштабу. У складі збірної області неодноразово виступав на чемпіонатах України серед дорослих, призер міжнародного турніру з боротьби на приз міського голови м. Львова.
  9. Приймак Ростислав Ярославович, Івано-Франківський фізико-технічний ліцей ІІІ курс (11). Неодноразовий переможець олімпіад з математичних дисциплін. Двічі посідав ІІІ-є місце обласної олімпіади з математики, призер ІІІ фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України, призер обласного турніру юних математиків (3-тє місце).
Категорії
Новини
Новини
Loading...