Стали відомі подробиці вибуху в музеї Степана Бандери

Вчора, 15 лютого, у прикарпатській поліції повідомили про вчинення вибуху в музеї Степана Бандери. Сьогодні правоохоронці провели брифінг із журналістами та розповіли про деталі...

Вчора, 15 лютого, у прикарпатській поліції повідомили про вчинення вибуху в музеї Степана Бандери. Сьогодні правоохоронці провели брифінг із журналістами та розповіли про деталі інциденту.

Представники Національної поліції розповіли про обставини вчинення невідомою особою вибуху 15 лютого. Стало відомо, що близько четвертої години ранку, при вході в історико-меморіальний комплекс ім. Ст. Бандери що в с.Старий Угринів Калуського район зловмисник підклав вибухівку.

Заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Ігор Бабюк розповів, що після отримання повідомлення на лінію “102” близько 8 години ранку 15 лютого на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Калуського відділу поліції та працівники вибухотехнічного відділу ГУНП в області.

“Під час огляду місця події встановлено, що 15 лютого близько 04 години невідомою особою було накладено поки що невстановлений вибуховий пристрій, застосована запалювальна трубка, тобто бікфордов (вогнепровідний) шнур для приведення в дію вибухового пристрою від чого пролунав вибух. Як наслідок – пошкоджено металопластикові вхідні двері, вікна, які знаходяться в зоні досяжності вибуху. З тильної сторони невідомою речовиною облито двері через що при загорянні пластик сплавився і знищив двері. Є відео із моментом запалювання та вибуху”, – зазначив Ігор Бабюк.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

З метою розкриття цього злочину правоохоронцями проводяться оперативно-розшукові заходи направлені на встановлення особи (осіб) причетної до злочину. Слідчі спілкуються з місцевими жителями, працівниками музею. У справі призначено проведення ряду експертиз, в тому числі й для визначення вибухівки і чи була вона виготовлена саморобним, чи промисловим способом. На час вчинення злочину сторожа не було на об’єкті, тому відповідно і керівництвом музею і слідства буде дано оцінку його дій.

На даний момент слідство продовжується.

Читайте також: Рівень злочинності на Прикарпатті залишається одним із найнижчих в країні

Категорії
Новини
Новини
Loading...