Український вчений отримав ізраїльську премію у $100 тисяч

Члену-кореспонденту Національної академії наук України Володимиру Дрінфельду та його співавтору Александеру Бейлінсону присудили ізраїльську премію Фонду Вольфа з математики. Про це повідомляє прес-служба НАН України. Учених,...

Члену-кореспонденту Національної академії наук України Володимиру Дрінфельду та його співавтору Александеру Бейлінсону присудили ізраїльську премію Фонду Вольфа з математики.

Про це повідомляє прес-служба НАН України.

Учених, які працюють в Університеті Чикаго, нагородили за цикл інноваційних робіт з алгебраїчної геометрії, які “мають першорядну важливість” для теоретичної фізики, зокрема теорії струн.

Премія включає грошову суму в розмірі $100 тисяч. Щорічно нею відзначають 5-6 діячів у кількох галузях сучасної науки. Зазначається, що багато лауреатів премії Вольфа згодом отримували Нобелівську премію.

Нагороду вручатиме особисто президент Ізраїлю Реувен Рівлін в Єрусалимі.

Володимир Дрінфельд народився в 1954 році в Харкові. Упродовж тривалого часу працював у Фізико-технічному інституті низьких температур імені Б.І. Вєркіна НАН України.

Його роботи лягли в основу нових розділів сучасної математичної науки – теорії модулів Дрінфельда та теорії квантових груп.

Читайте також:Американський астронавт вивісив український стяг на МСК під час прямого ефіру

Категорії
Новини
Новини
Loading...