Справа Гончарука: прокурор пропонує допитати п’ятьох свідків

Івано-Франківський міський суд починає розглядати справу патрульного Леоніда Гончарука, який при затриманні підполковника Михайла Ільницького за водіння в нетверезому стані зламав тому мізинець.  Сьогодні...

Івано-Франківський міський суд починає розглядати справу патрульного Леоніда Гончарука, який при затриманні підполковника Михайла Ільницького за водіння в нетверезому стані зламав тому мізинець.

 Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання – пише Курс.

Представник прокуратури зазначив, що підстав для закриття кримінального провадження нема і справу треба призначати для розгляду. Адвокат Леоніда Гончарука проти призначення справи до розгляду не заперечував.

Прокурор подав клопотання про судовий допит 5-ьох свідків. Адвокат Гончарука просив суд зобов’язати начальника Івано-Франківського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України надати досудову доповідь суду щодо лейтенанта поліції Леоніда Гончарука.

Суддя Олеся Зеленко ухвалила призначити кримінальне провадження щодо обвинувачення Леоніду Гончарука за ч 2. ст. 365 ККУ до судового розгляду. Суддя задовольнила клопотання сторін і призначила наступне засідання на 27 лютого.

Як повідомляв КУРС, колишній полковник міліції Михайло Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука: нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. Екс-міліціонер також підготував цивільний позов, в якому вимагає від патрульного Леоніда Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди і 33 тисячі матеріальної.

3 листопада 2017 року суддя Івано-Франківського міського суду Дмитро Руденко виніс ухвалу про повернення до прокуратури обвинувального акту. Обласна прокуратура оскаржила цю ухалу в Івано-Франківському апеляційному суді. Там двоє суддів взяли самовідвід. Відтак Верховний Суд передав розгляд скарги прокуратури до Апеляційного суду Львівської області, який скасував ухвалу Івано-Франківського міського суду і зобов’язав його приступити до розгляду обвинувального акту.

Категорії
Новини
Новини
Loading...