У місті продовжують реставрувати двері

Завдяки громадській ініціативі “Франківськ який треба берегти” у місті оновили уже 10-ті двері. Металеві двері на вулиці Грушевського 42 в пам’ятці архітектури, яка відома...

Завдяки громадській ініціативі “Франківськ який треба берегти” у місті оновили уже 10-ті двері.

Металеві двері на вулиці Грушевського 42 в пам’ятці архітектури, яка відома своїми атлантами на фасаді уже реставровано та встановлено. Ці двері стали 10-ми, які відреставровані завдяки громадській ініціативі Офіційна сторінка «Франківськ який треба берегти». За словами мера міста, кошти на реставрацію цих дверей виділи з міського бюджету.

Світлина від Руслан Марцінків.

“Я справді захоплююсь такими активними мешканцями, які намагаються усіма силами зберегти в Івано-Франківську автентичні елементи старого міста. Дякую всім тим, хто долучився до відновлення цих старовинних дверей. Ми й надалі будемо підтримувати такі проекти. На відновлення пам’яток архітектури цьогоріч відділено 5 млн. Закликаю усіх мешканців долучатись до проектів співфінансування.
Маленький спойлер: наступні відреставровані двері будемо встановлювати у будинку на вулиці Мазепи 5,7,9, фасад якого відреставрували у 2016 році”, – пише Руслан Марцінків на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Читайте також:Відомий франківець Степан Процюк видав нову книгу “Бийся головою до стіни”

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...