Франківців вчили боротись із сексистською рекламою

В ІФНТУНГ проходить семінар про попередження проявів сексистської реклами. Українські і міжнародні рекламні організації, спільно з інституціями, які захищають права людей, створили “Стандарт недискримінаційної...

В ІФНТУНГ проходить семінар про попередження проявів сексистської реклами.

Українські і міжнародні рекламні організації, спільно з інституціями, які захищають права людей, створили “Стандарт недискримінаційної реклами за ознакою статі” – це критерії, які регулюють рекламу. 

Як розповіли спікери, легітимізація сексизму у соціальних мережах формує думку, що насилля – це нормально. Також присутня дегуманізація, як ціла культура, яка впливає на життя людей. Це – коли тіло зображують як об’єкт, позбавлений особистих якостей – пишуть у прес-службі університету.

“Сексизм – це не тільки відношення до жінок, а і обмеження гендерними стереотипами, які не дають людині розкриватись як особистості. Ми хочмо перейняти досвід того, як це роблять у Франції (президент Франції Еммануель Макрон ще вкінці минулого року заявив про свій намір на 13 відсотків збільшити фінансування заходів, спрямованих на забезпечення гендерної рівності у Франції. Додатково на ці цілі президент країни готовий виділити у 2018 році 420 мільйонів євро).
Твердження, що секс продає, було актуальним до сексуальної революції, нове покоління сприймає це по-іншому.
Думаю, ми зобов’яжемо спільноту маркетологів прийняти жорстке фінансове покарання за таку рекламу” – поділилась з журналістами проектна координаторка Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Олена Давліканова.

Представниця “Союзу українок”, яка сиділа у залі, розповіла присутнім, як організація вже 27 років бореться з рекламою, де зображене оголене тіло. З її слів, члени організації писали по всіх інстанціях, але, що більше писали, то більше такої реклами з’являлось навколо. Додала і про рекламу, написану іншими мовами.

Їй відповіла Тетяна Кононович – спеціаліст з Департаменту гендерного розвитку:
“Стосовно іншомовної реклами – питання до представників місцевої влади, про це є окремі законодавства.
І взагалі, ми над тим і працюємо, щоб влада взаємодіяла з людьми по цих питаннях.
Я з вами погоджуюсь, з рекламою важко боротись, бо навіть люди з покоління, яке вже знає про сексизм, за гроші роблять і таку рекламу, розуміючи, що це неправильно.
Тут питання до громадянської позиції людей.”

Юрій Сахно з відділу контролю за рекламою та дотримання антитютюнового законодавства Держслужби зазначив, що спочатку вони встановлюють особу порушника, а після того проводять експертизу, і якщо порушення виявлені, то приймаються міри, відповідно закону.
“Реклами тютюну, алкоголю, ліків – звертаються до нас, чи містить їхня реклама порушення, а звернень про перевірку на сексизм у нас, поки, немає” – додав він.

Категорії
Новини
Новини
Loading...