В Івано-Франківському міському перинатальному центрі відкрили капітально відремонтований операційний блок гінекологічного відділення. ФОТО

На ремонт витратили 750 тис грн, які виділили з обласного бюджету. Але потрібно ще закупити нове обладнання: дихальні, наркозні апарати, апарат УЗД. Це був...

На ремонт витратили 750 тис грн, які виділили з обласного бюджету. Але потрібно ще закупити нове обладнання: дихальні, наркозні апарати, апарат УЗД.

Це був перший капремонт операційних за 40 років існування закладу, пише “Репортер”.

“Тут оперують жінок, які мають різні гінекологічні патології, – розповів керівник центру Сергій Стефанко. – В середньому проводять до 10 операцій в день, за рік – 350-360. Зрозуміло, обладнання, яке є зараз, теж працює. Однак воно зношується”

За словами Стефанка, у 2018 році вони планують відремонтувати і приймальне відділення, а також відкрити реанімацію та лабораторію, позаяк досі користуються лабораторією обласного центру.

Перерізати стрічку до оновленої операційної запросили голову облради Олександра Сича.

“Щоб жінка могла народжувати, потрібно створювати відповідні умови. Ніхто не знає, шо дитина відчуває, коли приходить на цей світ. Та однозначно – народжувати потрібно у гарних стінах”, – коментує Олександр Сич.

Читайте також: У середмісті Івано-Франківська сталася потрійна ДТП

Категорії
Новини
Новини
Loading...