General Electric виділить 1 мільярд на модернізацію “Укрзалізниці”

Американська компанія General Electric та ПАТ “Укрзалізниця” підписали рамкову угоду на 1 мільярд доларів США щодо поставок тепловозів, їхньої локалізації та обслуговування. Відповідна рамкова...

Американська компанія General Electric та ПАТ “Укрзалізниця” підписали рамкову угоду на 1 мільярд доларів США щодо поставок тепловозів, їхньої локалізації та обслуговування.

Відповідна рамкова угода на 15 років була підписана у п’ятницю, 23 лютого.

У підписанні брав участь Президент України Петро Порошенко та посол США в Україні Марі Йованович.

За словами Президента, найголовніше у підписанні цього договору – “запорука довгострокового взаємовигідного співробітництва між Києвом та Вашингтоном”.

В “Укрзалізниці” уточнили деталі.

“Перший етап передбачає поставку в кінці 2018 року і першому кварталі 2019 роки 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33A з рівнем локалізації 10%”, – йдеться у релізі “Укрзалізниці”.

Виробництво локомотивів стартує на початку 2018 року в США, і перші поставки заплановані вже на осінь.

Для поставки перших 30 тепловозів було укладено договір купівлі-продажу між GE та державним “Укрексімбанком”, який згодом передасть тепловози в фінансовий лізинг “Укрзалізниці”.

Рамкова угода також передбачає, що з часом рівень локалізації буде доведений до 40%, обсяг поставок локомотивів GE вказаної серії Evolution до 2034 року сягне 225.

У рамках реалізації угоди в Україні повинна бути також створена база для довгострокового технічного обслуговування тепловозів GE і модернізовані 75 локомотивів з нинішнього парку “Укрзалізниці”.

Під час підписання Порошенко зазначив, що це найбільший контракт GE в Україні за всю історію.

Читайте також: У честь 8 березня “Укрзалізниця” призначила 13 додаткових поїздів

Категорії
Новини
Новини
Loading...