Франківщина має витратити на мобілізаційну підготовку 1 мільйон 260 тисяч гривень

Сьогодні, 27 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та податків. Депутати розглядали питання “про програму забезпечення мобілізаційної підготовки та...
Сьогодні, 27 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та податків.

Депутати розглядали питання “про програму забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018 – 2022 роки”, інформує Бліц-Інфо.

За словами завідувача сектору мобілізаційної роботи апарату ОДА Ігоря Дмитріва, серед заходів передбачено забезпечення доставки мобілізаційних ресурсів до пунктів збору військових комісаріатів, підготовка та проведення навчань та тренувань штабів зони та районів територіальної оборони, підготовка навчальних місць, придбання спорядження та перевезення резервістів до місць проведення навчальних зборів.

Програма розрахована на п’ять років. Відтак на неї передбачається фінансування у 6 мільйонів 300 тисяч гривень.

Водночас у членів бюджетної комісії викликало обурення те, що програму на затвердження подали після того, як прийняли бюджет області.

“Це чиєсь недопрацювання. Ви подаєте програму після того, як вже прийнятий бюджет. Де нам взяти 1 мільйон 260 тисяч? Ми питання звичайно винесемо на сесію, але як буде далі не знаю”, – наголошує голова комісії Микола Палійчук.

Читайте також: В Івано-Франківську визначили, хто буде директором департаменту охорони здоров’я

Категорії
Новини
Новини
Loading...