“Для мене важливо, щоб люди були готові брати ініціативу у свої руки” – у Франківську говорили про цьогорічний Бюджет участі. ФОТО

Сьогодні, 3 березня, відбулося громадське обговорення цьогорічного проекту “Бюджет участі”. На зустрічі були як і вже добре знайомі учасники, які подаються кожного року, так...

Сьогодні, 3 березня, відбулося громадське обговорення цьогорічного проекту “Бюджет участі”.

На зустрічі були як і вже добре знайомі учасники, які подаються кожного року, так і ті, які лише дізналися, про цей проект. Міський голова розповів про ті зміни, які підготували цьогоріч та відповів на запитання, які виникли у мешканців. Про це повідомляє Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбук.

“Для мене важливо, щоб громада була активною, щоб люди були готові брати ініціативу у свої руки. Цьогоріч ми збільшили фінансування до 2,5 млн. грн., тож сподіваюся, що це дасть більше простору для креативних рішень звичних питань”, – пояснює міський голова.

Також цього року будуть деякі зміни в умовах парципаторного бюджетування, повідомляє Місто. Зокрема, перша — тепер проекти ділитимуться на два види: великі (до 200 тис грн) і малі (до 50 тис грн). Важливо, що сума, яку відведено на великі проекти становитиме не більше 40% від загальної суми бюджету участі – 2,5 млн грн. Щоб подати великий проект треба буде зібрати 50 голосів однодумців, для малого — кількість залишиться, такою як і була — 15 голосів.

Другим важливим нововведенням стане те, що свої проекти тепер реалізовувати  на території не лише міста Івано-Франківська, а й у приміських селах — Вовчинець, Угорники, Крихівці, Микитинці, Хриплин.

І третя зміна — подавати свої проекти тепер зможуть не лише франківці чи мешканці приміських сіл. Проте право голосу, тобто безпосередній вплив на розподіл коштів громади, залишиться лише за мешканцями Франківська та приміських сіл.

Читайте також: Підтримайте визначних франківців у щорічній незалежній премії “Визнання року”

Категорії
Новини
Новини
Loading...