Бестселлер Софії Андрухович буде екранізовано: у Франківську вибирають локації для зйомок

У Франківську шукають локації для зйомок фільму за романом-бестселером Софії Андрухович «Фелікс Австрія».   Дія роману розгортається у Станиславові кінця 19 – початку 20 століття....

У Франківську шукають локації для зйомок фільму за романом-бестселером Софії Андрухович «Фелікс Австрія». 

 Дія роману розгортається у Станиславові кінця 19 – початку 20 століття. Екранізацією займеться компанія FILM.UA про це в мережі розповів  Юрій Козакевич.

На запрошення продюсера фільму і менеджера локацій ініціатива #Франківськ Який Треба Берегти долучилась до роботи над підбором місць у Франківську для майбутніх зйомок фільму. Вони розповідають, що зараз трохи складно з пошуками, адже дуже мало збережених особняків чи віл тієї доби, які би відповідали мінімальним елементарним вимогам до екстер’єру та інтер’єру. Тут ідеться про елементарні вікна, двері, перила, сходи, ґанки.

На разі увага прикута до старовинних будівель на вулицях Шевченка, Коперника, Тарнавського і ще деяких локацій.

“Коперніка – кам’яні плити на хідниках становлять колосальну цінність і потенціал.Тарнавського – муровані і ковані огорожі, атмосферні подвір’я.Шевченка – ще залишилось декілька не зіпсованих втручанням часу і людини місць.Є чітка віра і розуміння, що шарм і архітектуру міста потрібно берегти і відновлювати. В тому числі для реалізації таких проектів в галузі кіно”, – коментує Юрій Козакевич.

Організатори вважають, що такий потужний проект стане візитною карткою міста, його історичних періодів і архітектурного стилю. Його успішна реалізація допоможе залучити в місто і інших наступних кіно-продюсерів з новими проектами.

Читайте також: Прикарпаття: пілотний проект із енергосервісу

Категорії
Новини
Новини
Loading...