На Прикарпатті атовці в знак протесту не прийняли нагороди від Порошенка

Сьогодні, 12 березня, у Коломиї 12 учасників АТО відмовилися від відзнак та медалей Президента України “За участь в антитерористичній операції”.  Така акція – це відповідь на розгін...

Сьогодні, 12 березня, у Коломиї 12 учасників АТО відмовилися від відзнак та медалей Президента України “За участь в антитерористичній операції”.

 Така акція – це відповідь на розгін мирного наметового містечка у Києві 3 березня цього року, пише Галицький кореспондент

Як повідомив кіборг Василь Кузьмин, аналогічні протести відбулися у різних регіонах України. Таким чином учасники АТО виступили на захист своїх побратимів, волонтерів та мирних жителів, які постраждали від рук правоохоронців у Києві. Підготували також звернення до голови районної ради, в якому висловили своє обурення.

“Корупція є і далі, за чотири роки нічого не змінилося. Поліція корумпована, нічого змінити не може. На тебе не дивляться як на людину”, – каже учасник АТО Ігор Варщук.

Дев’ять медалей та шість відзнак атовці отримували у військкоматі, куди повернути їх – невідомо. Вони звернулися до представників місцевої влади – районної ради та райдержадміністрації. Їм запропонували актувати повернення, адже нагороди індивідуальні.

Нагадаємо, що Івано-Франківська міська асоціація учасників АТО оприлюднила офіційну заяву з приводу силового розгону протестувальників під Верховною Радою 3 березня. У заяві атовці обурились розгоном мітингу в Києві та вимагали відставки Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. 

Читате також: В зоні АТО загинув 20-річний танкіст з Прикарпаття

Категорії
Новини
Новини
Loading...