На Прикарпатті двоє громадян намагались дати хабар поліцейським

Неправомірну вигоду вчора, 12 березня, двоє жителів Прикарпаття пропонували працівникам Яремчанського та Богородчанського відділень. поліції. Про це інформує Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській...

Неправомірну вигоду вчора, 12 березня, двоє жителів Прикарпаття пропонували працівникам Яремчанського та Богородчанського відділень. поліції.

Про це інформує Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Зокрема, 45-річний житель Калуша у службовому кабінеті дав 2000 гривень працівнику СРПП Яремчанського відділення поліції. Неправомірну вигоду правопорушник пропонував за не притягнення його до адміністративної відповідальності за скоєне 8 березня ДТП в селі Поляниця. З місця аварії він втік.

Ще один факт задокументований на Богородчанщині. Тут 26-річний житель району в службовому кабінеті надав працівнику поліції 200 доларів хабаря, щоб його не притягували до адмінвідповідальності за керування автотранспортом у нетвереземому стані (стаття 130 ч.1 КУпАП) та повернули посвідчення водія.

В обох випадках правоохоронці відмовилися від пропозицій та повідомили про інцидент керівництво. На місце події прибули слідчо-оперативні групи відділень поліції та працівники прокуратури, які задокументували протиправну діяльність.

Окрім адміністративної, правопорушники понесуть ще й кримінальну відповідальність за спробу давання хабара.
Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри у скоєнні вищевказаних кримінальних правопорушень.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За скоєне, відповідно до санкції статті, передбачено покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Іванофранківці обурюються, що собак вигулюють на території шкіл

Категорії
Новини
Новини
Loading...