На «теплі кредити» Прикарпаття отримає 1,2 мільйони гривень

На впровадження місцевих програм здешевлення «теплих кредитів» для Івано-Франківської області Уряд виділив 1,2 мільйони гривень. На сьогодні місцеві програми додаткової підтримки населення та ОСББ...

На впровадження місцевих програм здешевлення «теплих кредитів» для Івано-Франківської області Уряд виділив 1,2 мільйони гривень.

На сьогодні місцеві програми додаткової підтримки населення та ОСББ набули більшого обсягу і нині налічують вже 107 програм. А це, зазначимо, на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тоді діяла лише 81 така програма, – інформує прес-служба ОДА.

В напрямку збільшення фінансування згаданих програм  активізувалася і місцева влада, яка на впровадження цих програм в 2018 році виділила 115 мільйонів гривень. Це на 28% більше у порівнянні із аналогічним періодом 2017 року. Тоді сума фінансування склала 82 мільйони гривень.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук висловив сподівання, що в умовах самоврядування, об’єднання громад, та в зв’язку із збільшенням надходжень у їх бюджети, кількість учасників цих програм за участю місцевих громад може значно зрости.

 Він також закликав населення активно впроваджувати енергоефективні заходи та користуватися, окрім Урядової, місцевими програми здешевлення «теплих кредитів».

До слова, в Україні місцеві програми здешевлення «теплих кредитів» діють вже 4 рік поспіль. Сприяє цьому тісна співпраця Держенергоефективності та органів місцевого самоврядування.

Читайте також:  Франківці просять не допустити подорожчання проїзду в маршрутках

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...