На Прикарпатті голова сільради «погорів» на хабарі в 100 тисяч гривень

На Прикарпатті голова сільської ради попався «на гарячому» під час отримання хабара у сумі 100 тисяч гривень. Інцидент трапився вчора, 14 березня. Викрила факт...

На Прикарпатті голова сільської ради попався «на гарячому» під час отримання хабара у сумі 100 тисяч гривень. Інцидент трапився вчора, 14 березня.

Викрила факт хабарництва військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону спільно із працівниками ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

Встановлено, що чиновник за попередньою змовою з начальником відділу агропромислового розвитку однієї із райдержадміністрацій вимагав та одержав від громадянина 100 тисяч гривень хабара за надання в оренду 14 га земельної ділянки сільськогосподарського призначення, – повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону.

Під час обшуку місця події неправомірну вигоду правоохоронці вилучили в повному обсязі.

Проводились першочергові слідчі (розшукові) дії та обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів справи.

Вирішуватиметься і питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (надання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Триває слідство.

За інформацією МІСТО, затриманим виявився голова Верхньолипицької сільської ради Рогатинського району Володимир Галушка, який головує у селі з 1998 року.

Читайте також: На Косівщині у водія випадково знайшли наркотики

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...