Франківськ і Жешув обговорили перспективи створення українсько-польського культурного центру

Польське місто Жешув виступить партнером Івано-Франківська у створенні спільного українсько-польського культурного центру. Відповідну співпрацю погодив мер Жешува Тадеуш Ференц і заступник мера Івано-Франківська Богдан Білик...

Польське місто Жешув виступить партнером Івано-Франківська у створенні спільного українсько-польського культурного центру.

Відповідну співпрацю погодив мер Жешува Тадеуш Ференц і заступник мера Івано-Франківська Богдан Білик під час спільної зустрічі на форумі “Європейський Союз-Україна”. Про це він розповів на засіданні комітету управління впровадження стратегії розвитку Івано-Франківська, інформує МІСТО.

Зі сторони мерії Жешува було погодження виступити бенефіціаром у підготовці цього проекту, – підкреслив  міський чиновник.

Співпрацю погодив і заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Спільний культурний центр планують відкрити у Жешуві.

За словами Богдана Білика, є вірогідність того, що спільний з польським Жешувом проект будуть писати і на реставрацію місцевого палацу Потоцьких.

Можемо внести як пропозицію створення на базі палацу центру польської культури чи виставкової зали. Якщо хочемо співфінасування від Польщі, то має бути щось польське, – каже Білик.

Він пояснив, що це буде лише пропозиція, але остаточну концепцію палацу Потоцьких буде визначено після завершення прийому заявок. До слова, свої ідеї щодо реконструкції палацу Потоцьких може запропонувати кожен місцевий мешканец. Якщо її затвердять, будуть писати спільний проект.

Нагадаємо, в лютому сесія міської ради погодила створення комунального підприємства “Простір Інноваційних Креацій “Палац”, яку очолив колишній головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар. Саме він відповідальний за концепцію розвитку палацу.

З 27 жовтня 2017 року Палац Потоцьких є власністю міста. До того він перебував у власності однієї з фірм мільярдера Олега Бахматюка.

Категорії
Новини
Новини
Loading...