У Калуші планують створити нову освітню установу

Калуська міська рада планує створити новий заклад в системі освіти – інклюзивно-ресурсний центр. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Калуської міської ради.  Донедавна в...

Калуська міська рада планує створити новий заклад в системі освіти – інклюзивно-ресурсний центр. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Калуської міської ради.

 Донедавна в області працювала медико-педагогічна комісія, яка надавали висновки дітям, які потребують корекції і мають навчатися за особливими освітніми програмами. Її фінансувала держава. Але з цього року обласна комісія ліквідована, а місцева влада має утворити свої центри, де діти проходитимуть експертизу, повідомляють Вікна.

За проектом рішення Калуський центр матиме у штаті шість посад. Верхнянська ОТГ виявила бажання направляти дітей для отримання висновку комісії в Калуш і готова оплачувати ці послуги.

Наприкінці минулого року Калуська районна рада теж розглядала проект рішення про створення аналогічної комунальної установи. Тоді йшлося, що на місцях до 1 вересня 2018 року мають бути створені “Інклюзивно-ресурсні центри”, де діти з особливими освітніми потребами зможуть отримати висновок щодо того, яке навчання інклюзивне чи індивідуальне їм підійде.

Однак саме через те, що центр має утримуватися за рахунок місцевого бюджету, можливості якого є обмеженими, рішення депутати райради не прийняли. 

Читайте також: На Прикарпатті потяг збив 13-річну дитину

Категорії
Новини
Новини
Loading...