Франківськ вшанував 19-річницю загибелі В’ячеслава Чорновола. ФОТО

Сьогодні, 23 березня, в Івано-Франківську відбулося поминальне віче з нагоди дня смерті В’ячеслава Чорновола. Урочистості відбувались біля його пам’ятника на початку вулиці, яка носить...

Сьогодні, 23 березня, в Івано-Франківську відбулося поминальне віче з нагоди дня смерті В’ячеслава Чорновола.

Урочистості відбувались біля його пам’ятника на початку вулиці, яка носить ім’я громадського діяча, журналіста і публіциста В. Чорновола, повідомляє ОДА.

Священнослужителі різних конфесій відправили поминальну панахиду та хвилиною скорботи вшанували борця за незалежність України. Після поминальної панахиди відбулося покладання квітів до погруддя В’ячеслава Чорновола.

На віче представники влади і громадськості говорили про значущість постаті В’ячеслава Чорновола для  української нації, особливо під час подій сьогодення, коли наш народ відстоює територіальну цілісність та єдність держави.

Нагадаємо, 19 років тому, 25 березня, В’ячеслав Чорновіл загинув за нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Тоді в його автомобіль врізався в КамАЗ з причепом, який розвертався посеред шосе. 

Слідство у його справі триває й досі. У 2014 році Генеральна прокуратура України відновила розслідування, проте це не дало жодних результатів.

Похорон Вячеслава Чорновола став однією з наймасовіших акцій часів Незалежності — за різними оцінками у процесії взяли участь 150—250 тисяч людей.

 

Читайте також: На Рогатинщині сільський голова незаконно віддав в оренду 22 га землі

Категорії
Новини
Новини
Loading...