У Меморіальному комплексі Дем’янів Лаз відбувається парастас за жертвами комуністичного терору НКВС. ФОТО

На завтра, 24 березня в історико-меморіальному комплексі Дем’янів Лаз, що в Івано-Франківську заплановано перепоховання 134 жертв комуністичного терору. Зараз, на території меморіального комплексу “Дем’янів...

На завтра, 24 березня в історико-меморіальному комплексі Дем’янів Лаз, що в Івано-Франківську заплановано перепоховання 134 жертв комуністичного терору.

Зараз, на території меморіального комплексу “Дем’янів лаз” відбуваються заходи з нагоди перепоховань 134 скелетованих трупів людей, з яких 2 скелетовані трупи мають ознаки дитячих скелетів. Скелети 70 трупів людей вiдносяться до осіб чоловiчої статi, кiстки 53 скелетованих трупів – до осіб жіночої статі, повідомляє WestNews.

 “Ми знаємо, що знайшли останки загиблих. Минулого року не вдалося здійснити перепоховання через погодні умови, тому перенесли на цей рік. Багато зі закатованих були християнами. Ми хочемо згідно з обрядом, здійснити поховання. Сьогодні відбудеться вечір духовної музики та парастас, а завтра перепоховання. Окрім того, о 19:00 сьогодні транслюватимуть на стіні дзвіниці фото та слайди певних періодів перепоховань”, – розповідає Ігор Кінаш, начальник відділу зовнішньої політики міської ради.

Хор семінаристів Івано–Франківської Духовної Семінарії імені святого Священномученика Йосафата виконав «Помолимось за мертвих і живих». Після цього, розпочався парастас.

Об 19 годині відбудеться трансляція тематичних відеоматеріалів, а об 20 годині відбудеться Ватра Пам’яті.

Читайте також: На Прикарпатті держрибінспектори спіймали браконьєра

Категорії
Новини
Новини
Loading...